Κόντρες στην κυβέρνηση για την αύξηση του ΦΠΑ

fpa
admin
02/04/2015 18:16
 
 
 

Οι υπουργοί έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Από τη μία πλευρά η κ. Νάντια Βαλαβάνη και ο κ. Δημήτρης Μάρδας που βλέπουν με καλό μάτι την αύξηση του ΦΠΑ στα κοσμοπολίτικα νησιά ώστε να ευθυγραμμιστεί με εκείνο της υπόλοιπης χώρας (τώρα είναι 30{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} χαμηλότερος).

Στην αντίπερα όχθη ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης οι οποίοι αντιτάσσονται γιατί, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλουν οριζόντια υφεσιογενή μέτρα. Επίσης, εκφράζουν την άποψη ότι υπάρχουν και νομικά κωλύματα στην εφαρμογή του μέτρου.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει φτάσει στο σημείο με δηλώσεις του να αδειάσει¨ την κ. Νάντια Βαλαβάνη η οποία λίγο νωρίτερα είχε βρει ενδιαφέρουσα την ιδέα.

Από το άλλο στρατόπεδο έχει εκφραστεί το επιχείρημα γιατί η Κρήτη να έχει πιο υψηλό ΦΠΑ από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και ότι ο τουρισμός της δεν έχει θιγεί από αυτό.

Με την πλευρά Βαρουφάκη-Σακελλαρίδη έχουν ταχθεί οι τουριστικοί φορείς καθώς και εμπορικοί και άλλοι σύλλογοι των νησιών που τώρα έχουν μειωμένο ΦΠΑ.

Οι υποστηρικτές της αύξησης του ΦΠΑ διευκρινίζουν ότι αυτό δεν αφορά στα νησιά της άγονης γραμμής όπου ο ΦΠΑ θα παραμείνει στο σημερινό ύψος.

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι πέρυσι παρά την αλματώδη αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Μύκονο, τα έσοδα από το ΦΠΑ ήταν μειωμένα, πράγμα που από μόνο του φανερώνει το όργιο της φοροκλοπής (προσοχή όχι φοροδιαφυγής, αλλά φοροκλοπής γιατί ο ΦΠΑ πληρώνεται από τους καταναλωτές και οι επιχειρήσεις τον εισπράττουν για να τον αποδώσουν στο Δημόσιο).

 

Πηγή: newsit

 

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*