Υπεγράφησαν οι προγραμματικές συμβάσεις για τα υδατοδρόμια Νάξου, Αμοργού και Μήλου

admin
27/03/2015 15:50
 
 
 

«Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι» για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και κατά συνέπεια για τη δημιουργία δικτύου στην οποία στοχεύει η Περιφέρεια.

Έτσι, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε τη σύναψη 5 νέων Προγραμματικών Συμβάσεων με τα αντίστοιχα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την μελέτη, κατασκευή και  λειτουργία ισάριθμων υδατοδρομίων σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Ανάμεσα στα νησιά αυτά είναι η Νάξος, η Αμοργός και η Μήλος.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η υπογραφή και νέων προγραμματικών συμβάσεων με Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία για την δημιουργία υδατοδρομίων.  

 

Πολλαπλά οφέλη

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια, η ίδρυση υδατοδρομίων θα ενισχύσει σημαντικό τον τομέα του τουρισμού (που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης τους), ενώ θα δημιουργήσει κι ένα ευρύ πεδίο επένδυσης με αρκετά οφέλη, ιδιαίτερα για τις νησιωτικές κοινωνίες. Επιπλέον, η αξιοποίηση των υδροπλάνων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια για άρση της απομόνωσης σημαντικών τμημάτων της ελληνικής επικράτειας και θα συμβάλλει στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των μετακινήσεων, δεδομένου ότι τα υδροπλάνα δύνανται να εκτελούν πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*