Κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε αύξηση ΦΠΑ η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων

admin
26/03/2015 08:21
 
 
 

Τους λόγους για τους οποίους είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε αύξηση ΦΠΑ εξηγεί με έγγραφο της η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων.

«Αντί να αυξάνετε τα ποσοστά φορολόγησης, μήπως θα ήταν πιο προσοδοφόρο να βρίσκατε τρόπο να εισπράττονται οι υφιστάμενοι – ήδη υψηλοί – φόροι;» αναρωτιέται η Ομοσπονδία στο έγγραφο της, που έχει ως παραλήπτη τον υπουργό Οικονομικών. Επιπλέον, τίθεται στη διάθεση του κ. Βαρουφάκη, προκειμένου να του προτείνει τρόπους που θα μπορούσαν να φέρουν τουριστική ανάπτυξη και έσοδα στο δημόσιο ταμείο.

Το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου, που υπογράφει ο πρόεδρος της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Αντώνης Καρατάσος, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά άφησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση και ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση. «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όσο ακόμη «το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση», θέλουμε να προλάβουμε τυχόν απόφασή σας να εφαρμόσετε αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά. Σας επισημαίνουμε ότι ο κλάδος μας, που στις Κυκλάδες αριθμεί περίπου 5.000 επιχειρήσεις μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, τουριστικές κατοικίες – επαύλεις) είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε αύξηση ΦΠΑ, διότι θα οδηγήσει:

* Σε αναξιοπιστία όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη κλείσει τις συμφωνίες για το 2015 με τουριστικά γραφεία, κρατήσεις δωματίων κλπ και θα τις αθετήσουν, ζητώντας επιπλέον αυξήσεις.

* Σε μείωση της αναμενόμενης τουριστικής κίνησης για το 2015

* Σε ανάσχεση της ανάπτυξης του μοναδικού κλάδου στην Ελλάδα που φέρνει ακόμη χρήμα στη χώρα: του Τουρισμού.

* Σε αύξηση της φοροδιαφυγής.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αντί να αυξάνετε τα ποσοστά φορολόγησης, μήπως θα ήταν πιο προσοδοφόρο να βρίσκατε τρόπο να εισπράττονται οι υφιστάμενοι – ήδη υψηλοί – φόροι;

Μήπως επίσης ένα “brain storming” με τη συμμετοχή 10.000.000 ατόμων – όλων των Ελλήνων – έδινε περισσότερες ιδέες από τα 10-20 άτομα που σας συμβουλεύουν; Ανακοινώστε ότι δέχεστε προτάσεις σε μια ιστοσελίδα και ίσως εκπλαγείτε ευχάριστα από την ανταπόκριση και τις προτάσεις.

Επίσης η Ομοσπονδία μας – με έμπειρους επιχειρηματίες στις τάξεις της – είναι στη διάθεσή σας, να σας προτείνει τρόπους που θα μπορούσαν να φέρουν τουριστική ανάπτυξη και έσοδα στο δημόσιο ταμείο.

 

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*