Στον δήμο Σύρου-Ερμούπολης η Ναυτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα – Το λιμάνι της Ερμούπολης στο επίκεντρο σύσκεψης

rice maragkos 1
admin
08/03/2018 11:22
 
 
 

Για ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την επιχειρησιακή ικανότητα του λιμανιού της Ερμούπολης ζήτησε να ενημερωθεί η Ναυτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Πλοίαρχος Rose E. Rice, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Μαραγκού, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δούναβη, του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Αθανασίου και του Γ.Γ. του Δήμου κ. Τσιάντη.

Τόσο ο κ. Μαραγκός, όσο και οι στενοί συνεργάτες του, ενημέρωσαν την κα Rice σχετικά με τις υφιστάμενες υποδομές, τις χρήσεις και τις προδιαγραφές του λιμένα, το νέο Master Plan καθώς και την άμεση υλοποίηση του έργου, το οποίο βρίσκεται σε στάδια υπογραφής της σύμβασης, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας για την πλήρη θωράκιση του λιμένα και τη συμβατότητά του με τις προδιαγραφές ασφαλείας ISPS. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2018 και – μετά την υλοποίησή του – ο λιμένας Ερμούπολης θα θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή λιμάνια στη λεκάνη της Μεσογείου.

rice maragkos 3
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών που θα έχει η κας Rice στο νησί της Σύρου με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους σωμάτων ασφαλείας, ενώ θα ακολουθήσει και επίσκεψη της στο Ναυπηγείο του Νεώριου.

rice maragkos 2

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*