Νορβηγός έκανε βόλτα στις Κυκλάδες με κλεμένο ιστιοφόρο …αλλά την πάτησε!

istioforo 3
admin
02/03/2018 23:23
 
 
 

Χειμερινή βόλτα με ιστιοφόρο, το οποίο στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν κλεμένο έκανε 51χρονος Νορβηγός στα νησιά των Κυκλάδων…

Για κακή του τύχη το σκάφος “ALMOST ALICE” σημαίας Νορβηγίας, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, έμεινε ακυβέρνητο και ο 51χρονος αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, 19 ναυτικά μίλια νότια της Μήλου, όπου μετά από μέριμνα των Λιμενικών αρχών ο 51χρονος κυβερνήτης του ιστιοφόρου και μοναδικός επιβαίνοντας στο σκάφος, μετεπιβιβάστηκε στο διερχόμενο γερμανικό, φορτηγό πλοίο “CHICAGO ESPRESS” και μεταφέρθηκε στον Πειραιά.

Το δε ιστιοφόρο σκάφος, εντοπίστηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στη Σαντορίνη από το Α/Κ ”ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ”, το οποίο είχε αποπλεύσει προς παροχή συνδρομής.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού μετά από όλα τα παραπάνω, την επόμενη ημέρα (Πέμπτη 1η Μαρτίου) δηλώθηκε κλοπή του εν λόγω ιστιοφόρου, στις Νορβηγικές αρχές, από τους νόμιμους ιδιοκτήτες του!

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Λιμεναρχείο της Θήρας, προέκυψε ότι ο 51χρονος Νορβηγός κυβερνήτης του ιστιοφόρου “ALMOST ALICE”, δεν ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης του, και ως εκ τούτου συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία από στελέχη του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*