Χρυσοί Σκούφοι 2018: Τέσσερα εστιατόρια των Κυκλάδων ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας

xrysoi skoyfoi 2018
admin
27/02/2018 20:53
 
 
 

Σε μια λαμπερή τελετή στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Παρουσία 300 εκλεκτών καλεσμένων, ο θεσμός γιόρτασε τα 25 συναπτά έτη από τη διοργάνωση του, με τον Έκτορα Μποτρίνι να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων από το «Αθηνόραμα» και τον “Alpha Guide”.
Σημειώνεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι διοργανωτές δημιούργησαν έναν ξεχωριστό θεσμό που θα τιμά αποκλειστικά την ελληνική κουζίνα, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» που πλέον ανεξαρτητοποιούνται και θα απονεμηθούν στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στις 20 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.
Όσον αφορά στις Κυκλάδες, τέσσερις Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν σε ισάριθμα εστιατόρια. Τα εστιατόρια που διακρίθηκαν ήταν το Matsuhisa Mykonos (στη Μύκονο) με βαθμολογία 15,5/20 και τα Κουκούμβαλος, Lycabettus Restaurant και Σελήνη (στη Σαντορίνη), τα οποία βαθμολογήθηκαν με 15/20.

Πιο αναλυτικά:
Matsuhisa Mykonos (Γιαπωνέζικη κουζίνα) – 15,5/20
Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα, Ρόχαρη (ξεν. «Belvedere»)
www.belvederehotel.com/nobu-matsuhisa-mykonos
Ιδιοκτήτες: Νίκος Ιωαννίδης, Τάσος Ιωαννίδης
Σεφ: Nobuyuki Matsuhisa, Νίκος Σκαμνάκης

matsuhisa mykonos
Κομψότητα, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και κουζίνα υψηλών προδιαγραφών διακρίνουν το αγαπημένο ρεστοράν των foodies που επισκέπτονται τη Μύκονο από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο. Τα new style πιάτα του, με ιαπωνικές βάσεις και λατινοαμερικάνικες επιρροές, είναι άκρως δημιουργικά και διακρίνονται από το βάθος των γεύσεων, τα ενδιαφέροντα κοντράστ και την ακρίβεια στο φινίρισμα.

 

Κουκούμβαλος (Μοντέρνα κουζίνα) – 15/20
Κυκλάδες – Σαντορίνη – Φηρά
Ιδιοκτήτης: Νίκος Πουλιάσης
Σεφ: Νίκος Πουλιάσης

koykoymbalos santorini
Η συναρπαστική θέα από τη σάλα και τη βεράντα στην Καλντέρα και στο ηφαίστειο είναι το μαγικό σκηνικό για τις sui generis δημιουργίες του πολυβραβευμένου σεφ Νίκου Πουλιάση. Το μαξιμαλιστικό ύφος του συνδυάζει με τολμηρό τρόπο χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα κι εδέσματα με πασίγνωστες διεθνείς γεύσεις. Εξαιρετική και η wine list, σε ένα εστιατόριο μείζονα γαστρονομικό προορισμό στη Σαντορίνη.

 

Lycabettus Restaurant (Μοντέρνα κουζίνα) – 15/20
Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία, Ξεν. «Andronis Luxury Suites»
www.lycabettusrestaurant.com
Ιδιοκτήτης: Andronis Luxury Hotels
Σεφ: Παύλος Κυριάκης

lycabettus restaurant santorini
Στον πιο εντυπωσιακό εξώστη της Οίας, η μοντέρνα κουζίνα του βραβευμένου Παύλου Κυριάκη συντροφεύει επάξια τη θέα του πολυτελούς εστιατορίου. Εξαιρετική πρώτη ύλη και σωστή τεχνική, σημασία στη λεπτομέρεια με ευφάνταστους συνδυασμούς καταλήγουν σε σύνθετα πιάτα με προσωπικότητα, όπου το κάθε υλικό έχει έναν ρόλο να παίξει σε ένα έργο με πρωταγωνιστή τη νοστιμιά. Κορυφαίο πιάτο η σφυρίδα με σάλτσα από Ασύρτικο, στρείδια παναρισμένα σε ψωμί από μελάνι σουπιάς, πουρέ από φινόκιο και κουλί μυρωδικών.

 

Σελήνη (Μοντέρνα ελληνική κουζίνα) – 15/20
Κυκλάδες – Σαντορίνη – Πύργος
www.selene.gr/
Ιδιοκτήτης: Γιώργος Χατζηγιαννάκης
Σεφ: Παναγιώτης Τσίκας , Αλέξανδρος Τσιοτίνης

selini santorini
Το εμβληματικό εστιατόριο του Γιώργου Χατζηγιαννάκη προτείνει για ακόμη μία χρονιά μια κουζίνα με ελληνικότητα, που στηρίζεται σε επιλεγμένα υλικά κυρίως από τις Κυκλάδες. Ο Παναγιώτης Τσίκας, με τη σύμπραξη του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, παρουσιάζει μια σειρά από πιάτα με κύρια χαρακτηριστικά τη φινέτσα και τη γευστική αρμονία.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*