Περιοδεία Χατζημάρκου στην Άνδρο

xatzimarkos periodeia febroyarios 2018 1
admin
27/02/2018 10:29
  •  
  •  
  •  

Στην Άνδρο βρίσκεται από χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος πραγματοποίησε κύκλο συναντήσεων και επαφών με τοπικούς φορείς του νησιού και εκπροσώπους συλλόγων, ενώ παρέστη και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη και τον έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη, ο περιφερειάρχης προέβη, επίσης, σε επί τόπου επιθεώρηση του Λιμένα Γαυρίου, όπου και συζητήθηκε η πραγματοποίησης της Γ’ φάσης του έργου το προσεχές διάστημα.

Διοργάνωση Συνεδρίου Πεζοπορικού Τουρισμού
Σε συνάντηση που είχε ο κ. Χατζημάρκος με την επικεφαλής του “Andros Routes” Όλγα Καραγιάννη, συνυπέγραψαν την ευρωπαϊκή επαναπιστοποίηση των μονοπατιών του νησιού και συμφώνησαν στην – από κοινού – διοργάνωση Συνεδρίου Πεζοπορικού Τουρισμού τον Οκτώβριο του 2018 στην Άνδρο, με στόχο την ανάδειξη τόσο αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού, όσο και του μοναδικού φυσικού τοπίου που διαθέτει το νησί.

xatzimarkos periodeia febroyarios 2018 3
Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και ο έπαρχος συναντήθηκαν με επιχειρηματίες του Τουριστικού Δικτύου Άνδρου Κυκλάδων (CTN – Cycladic Tourism Network of Andros) με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού, με τους επιχειρηματίες να έχουν την ευκαιρία να τους εκθέσουν τις σκέψεις τους για τα θέματα του κλάδου τους.
Ακολούθησε συνάντηση με τον εμπνευστή και δημιουργό του Ανοιχτού Θεάτρου, εφοπλιστή κ. Αλκιβιάδη Τάτου και συζήτηση για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Άνδρου, με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

xatzimarkos periodeia febroyarios 2018 2

«Η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό της Άνδρου»
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Χατζημάρκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από τις συναντήσεις που είχα στην Άνδρο με τους τοπικούς φορείς, προκύπτει πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σταθερά δίπλα σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, έχοντας βούληση να βοηθήσει αλλά και συγκεκριμένο πλάνο δράσεων, το οποίο έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού. Αυτό εξάλλου απαιτεί η νησιωτικότητα. Η Άνδρος έχει μπει στον χάρτη του τουρισμού πεζοπορίας δυναμικά και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται δίπλα της με όλες της τις δυνάμεις προς αυτή τη την κατεύθυνση, αλλά και δίπλα στις πρωτοβουλίες των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Επίσης, συνεχίζουμε τα έργα πνοής του νησιού με τον σχεδιασμό ολοκλήρωσης της Γ’ φάσης του Λιμένα Γαυρίου, στηρίζοντας ωστόσο και τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες έργων που αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στη νησί».

 

xatzimarkos periodeia febroyarios 2018 4

(Visited 9 times, 1 visits today)