Υπό καταρρακτώδη βροχή η κάθοδος της Παναγίας Τουρλιανής στη Χώρα Μυκόνου (φώτος)

panagia toyrliani 2018 3
admin
26/02/2018 12:45
 
 
 

Υπό καταρρακτώδη βροχή και όπως κάθε χρόνο, το Σάββατο της πρώτης εβδομάδας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, πλήθος Μυκονιατών συνόδευσαν πεζοί την κάθοδο της Αγίας Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής από την Άνω Μερά στη Χώρα Μυκόνου.

Κατά το επιχώριο έθος, επικεφαλής της λιτανευτικής καθόδου της εφεστίου Εικόνος της ομώνυμης Μονής ετέθη ο μητροπολίτης Σύρου-Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’, με τους πιστούς να ακολουθούν ως το δημαρχείο Μυκόνου.

 

panagia toyrliani 2018 1

panagia toyrliani 2018 2

panagia toyrliani 2018 4

panagia toyrliani 2018 5

panagia toyrliani 2018 6

Εκεί, ο δήμαρχος του νησιού κ. Κουκάς υποδέχθηκε την αγία Εικόνα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Υποδεχόμαστε στη χώρα της Μυκόνου την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Υπεραγία Θεοτόκο,τη μητέρα μας, τη μητέρα όλων των Μυκονιατών, το ευλαβικό καύχημα της Μυκόνου, τη σκέπη και το κραταίωμα του νησιού μας, τη δική μας Παναγιά, την Παναγία Τουρλιανή! Υποδεχόμαστε την πανάχραντη, παλαίφατη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια, όπως άλλωστε αρμόζει στο πρόσωπο της Υπεραγίας Παρθένου και Πλατυτέρας των Ουρανών, την Άχραντη και Αμόλυντη Μαρία, τη γέφυρα τη μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν, τη Νύμφη την Ανύμφευτη!
Με τη δέουσα ευλάβεια, σεμνότητα και ταπεινότητα κλίνουμε τας κεφαλάς μας προς τη Θεοτόκο και ανοίγουμε την αγκαλιά μας ώστε να της παράσχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, έως το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε μαζί με όλους εμάς θα λάβει το δρόμο της επιστροφής προς την οικεία της, την ιστορική και πάνσεπτο Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά. Εύχομαι η Παναγία μας να ακούσει τις Δεήσεις όλων μας και να μας χαριτώνει πάντα. Τόσο η δημοτική αρχή, όσο και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και Μυκόνου και τον Πνευματικό μας Πατέρα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β, θα βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, ώστε να διασφαλιστεί η άψογη φιλοξενία στην Παναγία μας στη χώρα της Μυκόνου».

 

panagia toyrliani 2018 7

panagia toyrliani 2018 8

panagia toyrliani 2018 9

panagia toyrliani 2018 10

panagia toyrliani 2018 12
Στη συνέχεια, ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία και προσφορά της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, ευχαρίστησε τους συλλιτανεύσαντες, τον δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουκά, τους αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, τον αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Μπρίγγο, τον διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, Μυκόνου, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, τον λιμενάρχη Μυκόνου και τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, την πολιτευτή Κυκλάδων της ΝΔ κα Μονογυιού, τους δασκάλους και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς, τα μέλη της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, τα μέλη των Σωματείων Λεμβούχων Χώρας και Πλατύ Γιαλού, τους προσκόπους, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, τους εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και φορέων, καθώς και το πλήθος των Μυκονίων κάθε ηλικίας, τους οποίους κάλεσε να μην αφήσουν μόνη της την Κυρία της Μυκόνου, αλλά να συμμετέχουν στις τελούμενες στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Ακολουθίες.

panagia toyrliani 2018 13

panagia toyrliani 2018 11

Ευχαρίστησε, ωσαύτως τον προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Δήλου και Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους «Καλή Σαρακαοστή».
Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.

panagia toyrliani 2018 14

panagia toyrliani 2018 15

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*