Παρόντες οι Μυκονιάτες στον εορτασμό για την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας στην Τήνο

eikona panagias mykoniates 2018 1
admin
31/01/2018 15:08
 
 
 

Στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 195 ετών από την εύρεση της Εικόνας της Παναγίας της Τήνου παρέστη πλήθος πιστών Μυκονιατών.

Ανάμεσα τους, η περιφερειακή σύμβουλος Μαρσούλα Χανιώτη, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, η αντιδήμαρχος Ειρήνη Γρυπάρη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και Αντώνης Κουσαθανάς αντίστοιχα, και η πολιτευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού.

eikona panagias mykoniates 2018 2
Μετά το πέρας της Διαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε ιερουργούντων των Μητροπολιτών Σάμου-Ικαρίας κ. Ευσέβιου και Σύρου-Τήνου-Μυκόνου κ. Δωρόθεου Β’, ακολούθησε η λαμπρή λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, την ίδια ώρα κατά την οποία ανευρέθηκε (πιο συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι). Επικεφαλής της λιτανείας ήταν οι δυο Μητροπολίτες, με το πλήθος των πιστών να τους ακολουθεί.

eikona panagias mykoniates 2018 3
Τιμές απέδωσαν το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ609, σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου, αλιευτικά σκάφη, καθώς και τα επιβατηγά πλοία SUPERFERRY II και BLUE STAR PAROS, τα οποία με τους συριγμούς τους κατά την είσοδο τους στο λιμάνι του νησιού, έδωσαν έναν εορταστικό τόνο στην ατμόσφαιρα.

eikona panagias mykoniates 2018 4

eikona panagias mykoniates 2018 5
Με τη Δύση του Ηλίου, κατά το έθος, εκατοντάδες μαθητές όλων των βαθμίδων, μαζί με πιστούς, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Ναού της Παναγίας, απ’ όπου και ξεκίνησε η γνωστή λαμπαδηφορία (τα Φαναράκια) που κατευθύνθηκε σε όλη την πορεία της εκεί όπου οι Τήνιοι, για πρώτη φορά, ελιτάνευσαν το ιερό Εικόνισμα με λαδοφάναρα της εποχής.

eikona panagias mykoniates 2018 6

* Η εικόνα της Παναγίας, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1823 στο κτήμα Δοξαρά στην Τήνο και σε εκείνη ακριβώς την τοποθεσία κτίστηκε ο σημερινός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που σήμερα αποτελεί παγκόσμιο προσκύνημα για την Ορθοδοξία.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*