Αυτονομήθηκε το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού

limani amorgou
admin
29/01/2018 10:05
 
 
 

Αυτονομήθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού το οποίο μέχρι σήμερα περιελαμβάνονταν στο Λιμενικό Ταμείο Νάξου.

Συγκεκριμένα, με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2018 ανακοινώθηκε η σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού και πλέον οι αρμοδιότητες που αφορούν στο Δήμο Αμοργού αφαιρούνται από το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου» και μεταφέρονται σε συνιστώμενο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού» που θα ασκεί τις εν λόγω αρμοδιότητες. Έτσι το υφιστάμενο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου» παύει πια να έχει διαδημοτικό χαρακτήρα.

Με τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος, το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού» υπεισέρχεται αυτοδικαίως σε όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, πόρους, δικαιώματα, εν γένει, και υποχρεώσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, που αφορούν στο Δήμο Αμοργού.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο προεδρικό διάταγμα, για την αυτονόμηση του Λιμενικού Ταμείου Αμοργού λήφθηκε υπόψιν η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, το γεγονός ότι παρήλθε άπρακτη η προθεσμία για τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ικανοποίηση στην Αμοργό

Μετά από την παραπάνω εξέλιξη ο δήμος Αμοργού σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την ικανοποίησή του για την αυτονόμηση του Λιμενικού Ταμείου του νησιού που όπως αναφέρει θα ασκεί πλέον τις αρμοδιότητες που αφορούν στα λιμάνια και στα αλιευτικά καταφύγια του νησιού και ευχαριστεί το Λιμενικό Ταμείο Νάξου και τον πρόεδρο του Νίνο Σέργη για τη συνεργασία.

“Η δημιουργία του Λιμενικού μας ταμείου μόλις οργανωθεί και λειτουργήσει θα βοηθήσει ουσιαστικά στην προώθηση των προβλημάτων του νησιού μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την αγαστή συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα στο λιμενικό τους ταμείο. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νάξου ΝίκοΣέργη και τους συνεργάτες του υπαλλήλους, για την εξυπηρέτηση της Αμοργού επί δεκαπενταετία και πλέον. Ευχαριστούμε επίσης όσους από τους συμπατριώτες μας συνέβαλαν στην υλοποίηση της απόφασής του δημοτικού μας συμβουλίου”.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

 

(Visited 224 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*