Δημοπρατήθηκε το έργο επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου της Σύρου

aerodromio syroy 1
admin
25/01/2018 10:38
 
 
 

Συνολικά 11 προσφορές κατατέθηκαν για το έργο της επέκτασης, κατά 140μ., του διαδρόμου προσαπογειώσεων του Κρατικού Αερολιμένα Σύρου, προϋπολογισμού 1.426.000 ευρώ.

Οι προσφορές θα ανοιχθούν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου από την αρμόδια Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού και στη συνέχεια θα καθοριστεί ο προσωρινός μειοδότης. Την ίδια στιγμή, υπάρχει κινητικότητα και για το δεύτερο υποέργο, που αφορά στην ταπείνωση του λόφου «Νεράιδα», προκειμένου να κηρυχθεί η έναρξη διαδικασίας απαλλοτρίωσης από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι οι απαλλοτριώσεις, το έργο της ταπείνωσης του λόφου «Νεράιδα», αλλά και η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου Σύρου, έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την Διαχειριστική Αρχή του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑ επιχειρείται η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Όλα τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, στην οποία γίνεται λόγος «για ένα έργο πνοής για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη» του νησιού, που «επιτέλους οδηγείται σε αίσιο αποτέλεσμα», ενώ τονίζεται ότι παρά τη δύσκολη, δημοσιονομικά και οικονομικά, περίοδο, η Σύρος «αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις εντάξεις, δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους».
Στην ίδια ανακοίνωση, όμως, στηλιτεύεται και το γεγονός ότι «ορισμένοι φορείς και πρόσωπα, κατά πάγια τακτική τους, επιδιώκουν να καπηλευτούν τη θετική αυτή έκβαση».

aerofotografia aerodromio syros

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δήμου Σύρου-Ερμούπολης:
Στο πλαίσιο της επίσημης και συστηματικής ενημέρωσης, καθ’ όλο το τελευταίο διάστημα, την οποία με συνέπεια πραγματοποιεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης για το σημαντικό έργο της επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σύρου, προϋπολογισμού 1.426.000 ευρώ, ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του νησιού μας ότι χθες (σ.σ. προχθές), όπως είχαμε προαναγγείλει, δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων το έργο της επέκτασης κατά 140 μ. του διαδρόμου προσαπογειώσεων, προς Βορρά και Νότο, του Κρατικού Αερολιμένα Σύρου.
Κατατέθηκαν συνολικά έντεκα (11) προσφορές, ενώ την προσεχή Τρίτη 30/1/2018 συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού για το άνοιγμα των προσφορών, τον καθορισμό του προσωρινού μειοδότη και την ανάρτηση του πίνακα κατάταξης στο σύστημα ΕΣΗΔΗΣ.
Τόσο ο Δήμαρχος προσωπικά, όσο και οι Υπηρεσίες του Δήμου μας, βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία, όλο το προηγούμενο διάστημα, με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών – Τμήμα Τοπογραφήσεων και Απαλλοτριώσεων της ΥΠΑ και τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων και για το δεύτερο υποέργο που αφορά στην ταπείνωση του λόφου «Νεράιδα», προκειμένου να κηρυχθεί η έναρξη διαδικασίας απαλλοτρίωσης από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, σε συνέχεια πρότασης του αρμόδιου Υπουργού.
Τόσο οι απαλλοτριώσεις όσο και το έργο της ταπείνωσης του λόφου «Νεράιδα», αλλά και η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου μας, έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και με την Διαχειριστική Αρχή του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑ επιχειρείται η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Η αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του αεροδρομίου μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης της Σύρου, διαμέσου της απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας, καθώς και με αεροδρόμια γειτονικών χωρών, της αξιοποίησης διασυνδεδεμένων πτήσεων (connection flights), καθώς και της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας, το οποίο εξαρχής πιστέψαμε και επιδιώξαμε με αποφασιστικότητα και το οποίο επιτέλους οδηγείται, βάσει των εξελίξεων, σε αίσιο αποτέλεσμα.
Στην προσπάθεια αυτή αρκετοί ήταν όσοι συμπαρατάχθηκαν ουσιαστικά στους στόχους και τις συστηματικές προσπάθειες του Δήμου μας, τα τελευταία τρία (3) χρόνια, και τους οποίους έχουμε ευχαριστήσει σε προηγούμενα Δελτία Τύπου και Συνεντεύξεις Τύπου επί του θέματος, αλλά όψιμα και ορισμένοι, λίγοι ευτυχώς, φορείς και πρόσωπα, κατά πάγια τακτική τους, όχι μόνο για το αεροδρόμιο, αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν στο νησί μας, επιδιώκουν να καπηλευτούν αυτήν την προσπάθεια χωρίς να έχουν προσφέρει σχεδόν ή απολύτως τίποτα σε σχέση με τη θετική αυτή έκβαση.
Δεν πειράζει, τους συγχωρούμε, μιας που δεν έχουν να επιδείξουν κάποιο αξιόλογο έργο στους τομείς ευθύνης και αρμοδιότητάς τους, κατανοούμε την ανάγκη τους να βρεθούν στο προσκήνιο, έστω και στο «photo finish» αυτής της επίμοχθης, κοπιώδους και χρονοβόρας προσπάθειας.
Ήδη, σε μια δύσκολη δημοσιονομικά αλλά και οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας, η Σύρος με σχέδιο, σωστό προγραμματισμό και αποφασιστικότητα αναδεικνύεται βάσει στοιχείων πρωταθλήτρια στις εντάξεις, δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, έργα τα οποία ανήκουν πέρα για πέρα και παραδίδονται αποκλειστικά στο νησί μας και στους κατοίκους του.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*