Κέα: Προκηρύσσεται το έργο των δικτύων αποχέτευσης σε Κορρησία και Βουρκάρι

korissia
admin
22/01/2018 8:55
  •  
  •  
  •  

Ένα μεγάλο έργο υποδομής, που αναβαθμίζει το περιβάλλον, προστατεύει το οικοσύστημα και βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κέας περνά στο στάδιο της υλοποίησης.

Πρόκειται για το έργο ««Δίκτυα Αποχέτευσης Κορρησίας και Βουρκαρίου, Δήμου Κέας», το οποίο αποτελεί τμήμα της Πράξης «Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Δήμου Κέας», συνολικού προϋπολογισμού 6.393.347,03 ευρώ.
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προέβη στην έγκριση της διακήρυξης και της διαδικασίας με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο, που – με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου – έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.
Το συνολικό έργο «Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Δήμου Κέας» αφορά στην κατασκευή των έργων συλλογής μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Κορησσίας και Βουρκαρίου και σε μεταγενέστερη φάση, των οικισμών Ιουλίδας και Μυλοποτάμου, αφού ο συλλεκτήριος αγωγός έχει σχεδιαστεί για να δεχθεί την παροχή αυτών. Επίσης, θα κατασκευαστεί μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων που θα καλύπτει τις ανάγκες των κυριότερων οικισμών του νησιού της Κέας.
Το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον δήμο Κέας.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.