Με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη τα Θεοφάνια στην Τήνο (φώτος)

tinos theofania 1
admin
06/01/2018 15:47
 
 
 

Υπό καλές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την εορτή των Θεοφανίων στο νησί της Μεγαλόχαρης, στην Τήνο, με την παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

tinos theofania 2

Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης, έγινε η λιτανευτική πομπή προς το λιμάνι, για τον καθαγιασμό των υδάτων.

tinos theofania 4

 

Παρόντες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από το στενό συνεργάτη του Φίπιππο Φόρτωμα και πολιτευτές της ΝΔ στις Κυκλάδες, ο δήμαρχος και ο έπαρχος Τήνου, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την πομπή συνόδευαν επίσης η  Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ και ο χορός των ιεροψαλτών.

tinos theofania 3

Το τίμιο Σταυρό ανέσυρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κ. Ιωάννης Κρεμόνας.

tinos theofania 6

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο κ. Μητσοτάκης αφού συνομίλησε με πολίτες του νησιού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτήν τη λαμπρή μέρα σήμερα εδώ από την Τήνο, αυτόν τον τόσο σημαντικό τόπο για τη Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία, θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά.

Τα νέα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν το Σταυρό επέδειξαν θάρρος και πίστη. Θάρρος και πίστη, δύο αρετές που θα μας είναι πάρα πολύ χρήσιμες, καθώς μπαίνουμε στο 2018.

Θάρρος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε όλοι με τις εσωτερικές μας αδυναμίες, αλλά και πίστη. Πίστη, όχι μόνο στη Θρησκεία μας, στις αξίες μας, στις παραδόσεις μας. Κυρίως εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνατότητες να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να τα καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που όλοι μαζί αξίζουμε.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

 

tinos theofania 9

tinos theofania 8

tinos theofania 7

tinos theofania 4

Πηγή: tinostoday

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*