Διπλωματούχοι μηχανικοί του δημοσίου στις Κυκλάδες: Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

egra pinakida
admin
04/01/2018 10:21
 
 
 

Την συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων (με την μορφή της αποχής από συγκριμένα καθήκοντα), αλλά και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με προκήρυξη 24ωρης απεργίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αποφάσισε ομόφωνα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των διπλωματούχων μηχανικών που εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες των Κυκλάδων.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία και με άλλους συναδέλφους νησιωτικών υπηρεσιών, θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αγωνιστικών διεκδικήσεων, καθώς ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο στην επίλυση των πολλαπλών εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά «υπηρετεί το δικαίωμα των νησιωτών για σύγχρονες και επαρκώς στελεχωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες!», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.
Οι διπλωματούχοι μηχανικοί υποστηρίζουν, επίσης, ότι αιρετοί των Κυκλάδων «δείχνουν να αδιαφορούν» για το γεγονός ότι τόσο οι μηχανικοί, όσο και άλλοι υπάλληλοι υπηρεσιών των υποστελεχωμένων δήμων τους «έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση με ισχυρά επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα, σε συνθήκες απόλυτης έλλειψης οποιασδήποτε μορφής πραγματικής νομικής προστασίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί που εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες των Κυκλάδων σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου εκτίμησαν και αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

α. Μετά την δικαστική απόφαση που σε χρόνο ρεκόρ και ερήμην της ΕΜΔΥΔΑΣ, αποφάνθηκε ότι η απεργία μας είναι παράνομη «γιατί επιδιώκει νομοθετικές αλλαγές» (!!!) και καταχρηστική γιατί τα «προσδοκώμενα οφέλη» είναι «δυσανάλογα» προς την ζημιά που υφίσταται η εθνική οικονομία (;;;), συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας. Οι μεθοδεύσεις αποφάσεων «εξπρές» δεν μας τρομάζουν.

β. Προξενεί εύλογα ερωτηματικά η στάση του κ. Δημάρχου Μυκόνου που δείχνει να παραγνωρίζει παντελώς τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο ευθύνης του, παρά τις έγγραφες αναφορές του Σωματείου μας (αρ. πρωτ.: 457/17-11-2017: «Διοικητική υποστήριξη του Δήμου Μυκόνου από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν.4483/2017» και αρ. πρωτ.: 447/20-07-2017«Διατάξεις του σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΣ “Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ”».).
Αντί να προβληματιστεί για τις συνθήκες που οδήγησαν στην διάλυση της αρμόδιας υπηρεσίας δόμησης, αντί να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση μιας παγιωμένης κατάστασης όπου όχι μόνο οι μικροί ΟΤΑ των νησιών αλλά ακόμη και εύρωστοι οικονομικά δήμοι (π.χ. Μύκονος ή Θήρα) αδυνατούν (;) να στελεχώσουν συγκεκριμένες «ευαίσθητες» υπηρεσίες, καταφεύγει στη καταστολή.
Ο κ. Δήμαρχος, όπως και άλλοι αιρετοί, δείχνουν να αδιαφορούν για το γεγονός ότι λόγω και του γνωστού νομοθετικού πλαισίου που πριμοδοτεί μεθοδευμένα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών που προΐσταται, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, όπως και άλλοι υπάλληλοι των υποστελεχωμένων Δήμων τους, με τους άγρια πετσοκομμένους μισθούς, έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση με ισχυρά επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα, σε συνθήκες απόλυτης έλλειψης οποιασδήποτε μορφής πραγματικής νομικής προστασίας (όπως π.χ. ορθά πρόβλεψε ο νομοθέτης για την ΕΛΣΤΑΤ (!) – ν.4484/17)…

γ. Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο την επίλυση των πολλαπλών εργασιακών προβλημάτων (σφαγιασμένοι μισθοί, ασαφής, αλληλοαναιρούμενη και αποσπασματική νομοθεσία, παντελής νομική υποστήριξη, υποστελέχωση υπηρεσιών κλπ). Τα προβλήματα διαβίωσης που μας απασχολούν (υψηλό κόστος ζωής, δύσκολες και ακριβές μετακινήσεις, ελλείψεις υποδομών κλπ) είναι προβλήματα όλων των νησιωτών που τους ξεχνούν σκόπιμα τόσο τα νομοθετήματα, όσο και ορισμένες δικαστικές αποφάσεις….
Ο αγώνας μας υπηρετεί το δικαίωμα των νησιωτών για σύγχρονες και επαρκώς στελεχωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες! Η πολιτική που οδηγεί στην αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών στα νησιά αναγκάζει τους εργαζόμενους των νησιών να χρυσοπληρώνουν σε ιδιώτες για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν. Επίσης οδηγεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να αλωνίζουν σε βάρος του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος. Βέβαια, τέτοια ζητήματα δεν απασχολούν ούτε τους μεγαλοξενοδόχους, ούτε λοιπούς μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού…

δ. Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με την μορφή της αποχής από συγκριμένα καθήκοντα, αλλά και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με προκήρυξη 24ωρης απεργίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Σε συνεργασία και με άλλους συναδέλφους νησιωτικών υπηρεσιών θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αγωνιστικών διεκδικήσεων.
Εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. για τις συναντήσεις τόσο με του Συλλόγους των μελετητών και εργοληπτών, όσο και με τους βουλευτές των Κυκλάδων αλλά και των αιρετών που θέλουν πραγματικά να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*