Διήμερη επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη στη Σαντορίνη

admin
19/03/2015 15:00
 
 
 

Τη Σαντορίνη επισκέφτηκε στις 18 και 19 Μαρτίου ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτης, με σημαντικά θέματα να κυριαρχούν στην ατζέντα των επαφών του.

Ο κ. Λεονταρίτης συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για την ανέλκυση του “Sea Diamond” με τη συμμετοχή του δημάρχου κ. Ζώρζου, της επάρχου κας Λειβαδάρου, των περιφερειακών συμβούλων Θήρας κ.κ. Σιγάλα και Δεκαβάλλα, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Πελέκη, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα των Θηραίων Πολιτών για τη ανέλκυση του ναυαγίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η ανάληψη της πρωτοβουλίας συνάντησης με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με τον πρωθυπουργό, που πριν από πέντε χρόνια είχε τοποθετηθεί υπέρ της αναγκαιότητας ανέλκυσης του πλοίου.

Επιπλέον, ο κ. Λεονταρίτης συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας στο δημαρχείο του νησιού, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ. Στη σύσκεψη συμμετείχε η έπαρχος και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βουτσίνος.

Ακολούθως, επισκέφτηκε το Γυμνάσιο της Μεσσαριάς στο οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες, με την ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ του σχολείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει ο έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων προκειμένου να ακολουθήσει άμεσα η διοικητική παραλαβή του έργου. Σημειώνεται ότι το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2012.

Η λεπτομερής αναφορά στην πρόοδο των εργασιών της υλοποίησης του έργου του οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Φηρά-Βουρβούλο-Οία ήταν το θέμα μιας ακόμη σύσκεψης στην οποία παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης και στην οποία συμμετείχαν η έπαρχος, η επιβλέπουσα μηχανικός και ο ανάδοχος του έργου. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται να παραδοθούν το τμήμα Αεροδρόμιο-Βουρβούλο και ένα μέρος του μικρού περιφερειακού των Φηρών, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

 

Πριν αναχωρήσει από τη Σαντορίνη ο κ. Λεονταρίτης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Επαγγελματιών Οδηγών TAXI και συζήτησε μαζί τους το θέμα της παράνομης διακίνησης επιβατών που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στο νησί, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με την έπαρχο και τους περιφερειακούς συμβούλους της περιοχής για όλα τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*