Συνάντηση Χατζημάρκου – Σιώτου στην Τήνο

xatzimarkos leontaritis siotos giagias 2
admin
20/12/2017 11:53
 
 
 

Με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο συναντήθηκε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και τον έπαρχο Τήνου Γιάννη Γιαγιά.
Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν η εξέταση των θεμάτων του νησιού και ο συντονισμός μεταξύ περιφερειακής και δημοτικής αρχής προκειμένου να σχεδιαστούν και να συμφωνηθούν οι προτεραιότητες της επόμενης περιόδου. Ειδικότερα, από πλευράς περιφερειακής αρχής, εξαγγέλθηκαν τα εξής έργα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2018:
*η νέα χρηματοδότηση (Β’ φάση) για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων της Τήνου με το ποσό των 250.000,00 ευρώ,
*η χρηματοδότηση για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου με το ποσό των 600.000,00 ευρώ,
*η επιχορήγηση 70.000,00 ευρώ για την ολοκλήρωση του κλειστού γηπέδου και
*η ανάληψη της δαπάνης για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Για όλα τα υπόλοιπα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και εκκρεμούν, θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές του νέου έτους.
«Η απώλεια του εξαίρετου φίλου Σίμου Ορφανού αφήνει ένα μεγάλο κενό, το οποίο οφείλουμε όλοι συνεργαζόμενοι να καλύψουμε. Από την Τήνο, στέλνουμε το μήνυμα της συνεργασίας και δίνουμε στον νέο δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο τις ευχές μας για καλή και παραγωγική θητεία, διαβεβαιώνοντας τον ταυτόχρονα πως θα σταθούμε σταθερά αρωγοί σε όλους τους αγώνες και τις προσπάθειες των κατοίκων της Τήνου για πρόοδο» δήλωσε σχετικά ο κ. Χατζημάρκος.
«Είναι πραγματικά δύσκολο να επισκέπτομαι την Τήνο γνωρίζοντας ότι δε θα συναντήσω τον φίλο μου Σίμο Ορφανό που χάθηκε τόσο πρόωρα από κοντά μας, βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία της Τήνου και των Κυκλάδων και κάνοντας φτωχότερη την “οικογένεια” της αυτοδιοίκησης. Με ανάμεικτα συναισθήματα, ως περιφερειακή αρχή, θεωρήσαμε χρέος μας να επισφραγίσουμε και από κοντά την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική τη στήριξή μας προς τον Δήμο Τήνου και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο. Είμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης Σιώτος θα ολοκληρώσει το όραμα του εκλιπόντος για το νησί, θα επιδείξει το ίδιο πάθος και θα ανταπεξέλθει με την ίδια επιτυχία στα καθήκοντά του με στόχο την ανάπτυξη της Τήνου» τόνισε από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σιώτος ήταν, μέχρι πρότινος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και διαδέχθηκε τον προσφάτως εκλιπόντα Δήμαρχο Τήνου Σίμο Ορφανό.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*