Eκλογές Επιμελητηρίου Κυκλάδων: Όλα τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου

royssos giannis
admin
12/12/2017 8:54
  •  
  •  
  •  

 Με ομαλό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, αναδεικνύοντας τα 51 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Για πρώτη φορά στην Επιμελητηριακή κοινότητα, η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά. Η καινοτόμος πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ξεπέρασε τα εμπόδια της νησιωτικότητας και έδωσε τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στους επιχειρηματίες και των 24 νησιών του Νομού μας, ενισχύοντας έτσι τις αρχές της δημοκρατίας και της ισότητας. Με την εφαρμογή αυτής της νέας διαδικασίας, δόθηκε η δυνατότητα πρόσβασης σε όσους επιχειρούν στα μικρότερα νησιά αλλά και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εποχικά και διαμένουν εκτός νησιών τη χειμερινή περίοδο, και γενικότερα σε όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν είχαν τη δυνατότητα μετακίνησης.

Όπως δήλωσε με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και Επικεφαλής του μοναδικού συνδυασμού “Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” Γιάννης Ρούσσος: «Σήμερα το βράδυ ξεκίνησε η επόμενη μέρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας καλούνται με την όρεξη των νεοεισερχόμενων στο θεσμό, να αξιοποιήσουν την πολύτιμη εμπειρία των συναδέλφων που συνεχίζουν την προσφορά τους στα κοινά, με μοναδικό στόχο την ουσιαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση του συνόλου των επιχειρήσεων-μελών μας».

Ο Πρόεδρος, επιπλέον, έθεσε τους δύο πρώτους στόχους της νέας Διοίκησης. Ο πρώτος στόχος αφορά στο χτίσιμο της επόμενης μέρας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του φορέα.

Ο δεύτερος στόχος αφορά στην ακόμα πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των σύγχρονων δομών και των υφιστάμενων υπηρεσιών που διαθέτει, από τα μέλη του Επιμελητηρίου. Προς την κατεύθυνση των συγκεκριμένων στόχων θα συμβάλει και η υλοποίηση του έργου τριετούς διάρκειας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής επιχειρηματικής συστάδας (cluster), ως μετεξέλιξη και ολοκλήρωση του Δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες. Βασικοί άξονες του έργου είναι η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στις Κυκλάδες, η προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και η παρότρυνση των νέων στην ενασχόληση με την πρωτογενή παραγωγή.

Ο κ. Ρούσσος ευχαριστεί θερμά το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που άφησε ισχυρή παρακαταθήκη με το έργο του και ιδιαίτερα τα μέλη της απελθούσας διοικητικής επιτροπής κ. Ρούσσο Λεονάρδο (Α’ Αντιπρόεδρο), κ. Βασιλικό Νικόλαο (Γενικό Γραμματέα) και κ. Συλιβάνη Αλέξανδρο (Οικονομικό Επόπτη) για τη σημαντική προσφορά τους και την αφοσίωσή τους στο θεσμό.

Επιπλέον ευχαριστεί το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.) και την εταιρεία KNOWLEDGE BROADBAND SERVICES Α.Ε. για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω της πλατφόρμας ΖΕΥΣ και την παροχή αδιάλειπτης τεχνικής υποστήριξης καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και τέλος τα στελέχη και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την υπέρβαση στις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί με ομαλότητα αυτή η εξαιρετικά δύσκολη από τεχνικής πλευράς και για πρώτη φορά εφαρμοζόμενη καινοτόμος και πιλοτική διαδικασία, σε ένα νομό που οι λέξεις επικοινωνία και πρόσβαση έχουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση από την υπόλοιπη χώρα.

Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων:

Α. ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ
Εξελέγησαν:

emporiko

Β. ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ
Εξελέγησαν:

metapoiitiko

Γ. ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ
Εξελέγησαν:

toyristiko

Δ. ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Εξελέγησαν:

ypiresion

Όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων:

neo ds epimelhthriou

(Visited 12 times, 1 visits today)