Ανεστάλη η λειτουργία του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στη Σαντορίνη

fira santorini
admin
27/11/2017 11:11
 
 
 

«Εγκληματική και απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να αναστείλει τη λειτουργία του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Θήρας, στέλνοντας επιχειρηματίες και πολίτες στη Νάξο για να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με έγγραφο του δημάρχου του νησιού κ. Ζώρζου (το οποίο ο κ. Βρούτσης κατέθεσε ως αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), από την απόφαση αυτή πλήττονται όχι μόνο οι επιχειρήσεις της Σαντορίνης (που ξεπερνούν τις 3.500), αλλά και τα νησιά Ίος, Ανάφη, Σίκινος και Φολέγανδρος, των οποίων και οι δικοί τους κάτοικοι αναγκάζονται πλέον να ταξιδέψουν στη Νάξο, προκειμένου να διεκπεραιώσουν βασικές συναλλαγές που αφορούν σε εργασιακά θέματα.
Ο κ. Ζώρζος επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγωνία των κατοίκων και των επαγγελματιών, ενώ παράλληλα ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, καθώς κρίνεται επιτακτική η ανάγκη επαναλειτουργίας του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Θήρας.

Γ. Βρούτσης: «Προχειρότητα και πρωτοφανής αναλγησία»
«Με την απόφαση αυτή, επιβεβαιώνεται η προχειρότητα και η έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείου Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύεται και μια πρωτοφανής αναλγησία […] Δυστυχώς, τα 3 τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα νησιά μας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις ιδεοληπτικές πολιτικές μιας κυβέρνησης που δείχνει να αγνοεί παντελώς την έννοια της νησιωτικότητας» δήλωσε ο κ. Βρούτσης, αναλύοντας στην αναφορά του όλα εκείνα τα μέτρα που έχουν επιβαρύνει τη ζωή των νησιωτών (κατάργηση ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, αύξηση ΦΠΑ στο 24{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}, επιβάρυνση όλων των κτηνοτρόφων με ΦΠΑ 24{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} σε όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά εφόδια, κατάργηση ευνοϊκού ασφαλιστικού καθεστώτος για τα χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, κατάργηση της ενίσχυσης – σε γεωργούς και κτηνοτρόφους – στο πετρέλαιο κίνησης, επιβολή φόρου στον οίνο και κατάργηση στον φετινό προϋπολογισμό του 2018 του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ και στα υπόλοιπα 32 νησιά του Αιγαίου).
«Είναι αδιανόητο, το πιο δημοφιλές και τουριστικό νησί των Κυκλάδων να αντιμετωπίζεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Και όλα αυτά καθώς η κυβέρνηση “κωφεύει” και δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα, που με δική της ευθύνη προκάλεσε, σε μια χώρα που κάθε μέρα καταρρέει. Δυστυχώς, με ανερμάτιστες πολιτικές “μεγάλα” ψέματα και “καλές προθέσεις” τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας δεν λύνονται» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*