Μόνο τη συμμετοχή τους θα πληρώνουν οι λιμενικοί Σύρου και Τήνου για την αγορά φαρμάκων

limenarxeio syroy 2
admin
23/11/2017 16:34
 
 
 

Μόνο το χρηματικό ποσό της συμμετοχής θα καταβάλλουν πλέον οι λιμενικοί σε Σύρο και Τήνο, όπου συμβεβλημένα φαρμακεία θα εκτελούν ιατρικές συνταγές, απαλλάσσοντας έτσι τα στελέχη του Λιμενικού των δύο νησιών από μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Μέχρι πρότινος, οι λιμενικοί σε Σύρο και Τήνο ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το σύνολο της αξίας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ωστόσο μετά από επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες, το χρόνιο αυτό πρόβλημα λύθηκε. Από δω και στο εξής, η αγορά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων δεν θα αποτελεί δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση για τους λιμενικούς (μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων και μη) που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Σύρου και συγκεκριμένα στην 6η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στο Λιμεναρχείο Σύρου, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, στα πλωτά μέσα, καθώς και στο Λιμεναρχείο Τήνου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για άλλα νησιά των Κυκλάδων (Πάρο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο, κλπ), όπου και εκεί το προσωπικό των λιμενικών αρχών αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, «η ευόδωση της προσπάθειας για σύναψη σχετικής σύμβασης φαρμακευτικής περίθαλψης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και φαρμακοποιών, κατά τη διάρκεια του χρόνου και έως την ωρίμανσή της, παρουσίασε ποικίλες και δυσεπίλυτες καταστάσεις», οι οποίες όμως «κάμφθηκαν με συντονισμένες ενέργειες, που έτυχαν της ένθερμης υποστήριξης του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Λ.Σ Ράπτη Σταμάτιου, η προσωπική παρέμβαση του οποίου ήταν καταλυτική για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου».

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*