Μύκονος: Πληρώνουν 1.600 ευρώ για το φαγητό του Πέτρου του πελεκάνου

petros pelekanos
admin
03/11/2017 12:33
  •  
  •  
  •  

Ο διάσημος πελεκάνος της Μυκόνου δεν χρειάζεται να έχει άγχος για το φαγητό του, τους επόμενους 8 μήνες.

Αυτό μετά την απόφαση του δήμου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο…
Ο Πέτρος, ο διάσημος πελεκάνος, ένας από τους τρεις που ζουν σήμερα στη Μύκονο, έχει εξασφαλισμένο φαγητό για τους επόμενους 8 μήνες. Αυτό μετά τη συνεδρίαση και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, ο δήμος αποφάσισε να διαθέσει 1.600 ευρώ για το φαγητό του. Αυτό δεν είναι άλλο από ψάρια!

Όπως διαβάζουμε η σχετική απόφαση ήταν ομόφωνη. Τα χρήματα θα αντληθούν από τον προϋπολογισμό του 2017

Η απόφαση για τον πελεκάνο της Μυκόνου

apofasi pelekanos fagito

Ο Πέτρος έχει πάρει το όνομά του, από τον θρυλικό πελεκάνο που έγινε διάσημος στο νησί. Έζησε από το 1952 μέχρι το 1985 όταν σκοτώθηκε από αυτοκίνητο. Μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, βαλσαμώθηκε μετά από αίτημα του δήμου Μυκόνου, αλλά σήμερα παραμένει ξεχασμένος…

Ο βαλσαμωμένος πελεκάνος που σαπίζει σε υπόγειο

Η πιο διάσημη μασκότ όχι μόνο του νησιού των Ανέμων αλλά του κόσμου. Ο λόγος για τον Πέτρο τον πελεκάνο που μπορεί να έχει φιγουράρει στα προσωπικά άλμπουμ εκατοντάδων λαμπερών ονομάτων της υφηλίου, αλλά και των εκατομμυρίων τουριστών που έχουν επισκεφθεί το κοσμοπολίτικο κυκλαδονήσι, ωστόσο στην Μύκονο φαίνεται πως δεν έχει κατακτήσει ακόμα την θέση που του αξίζει.

Το βαλσαμωμένο σώμα του που φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο του νησιού προς τιμήν του πρώτου πελεκάνου που εμφανίστηκε στην Μύκονο το 1958, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση στο υπόγειο του κτηρίου σκορπίζοντας απογοήτευση στους επισκέπτες του και όχι μόνο.

Το βαλσάμωμα έγινε από ειδικό τεχνίτη από την Θεσσαλονίκη και όταν ο γιος του επισκέφθηκε το μουσείο έμεινε έκπληκτος από το θλιβερό θέαμα που αντίκρυσε, καθώς το σώμα έχει βαφτεί με λευκή μπογιά.

 

Πηγή: newsit.gr

 

(Visited 28 times, 1 visits today)