Δαμουλάκης: Θαλάσσιες συγκοινωνίες – Μοχλός ανάπτυξης νησιών

Damoulakis aktoploia
admin
27/10/2017 17:38
 
 
 

 

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση-συζήτηση για την ακτοπλοΐα που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, εξέδωσε ο δήμος Μήλου.

 

Όπως αναφέρει: Στις 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, Ημερίδα με θέμα «Ακτοπλοϊκή Διασύνδεση των Νησιών των Κυκλάδων» που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Στη διευρυμένη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Γενικός Γραμματέας κ. Διονύσιος Καλαματιανός ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Σ.Α.Σ., οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, του Λιμενικού Σώματος, οι Βουλευτές Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, Δήμαρχοι Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών και Φορείς των Κυκλάδων.

Τη Μήλο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) και η Αντιδήμαρχος κα Ζαμπέτα Τούρλου ως Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος, ως κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα και ανέπτυξε το θέμα:

«Θαλάσσιες συγκοινωνίες – Μοχλός ανάπτυξης νησιών».
Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη σημασία των θαλάσσιων μεταφορών για την ανάπτυξη των νησιών μας, με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, στις προτάσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. για την αναδιοργάνωση του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα του Ν.2932/01 (Μεταφορικό Ισοδύναμο, στη μείωση του Φ.Π.Α. στα εισιτήρια, σε πλοία ασφαλείας, κτλ), καθώς και στις υποδομές των λιμανιών που είναι απαραίτητες για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας Υπουργείου- Περιφέρειας- Δήμων και Φορέων για το σχεδιασμό ενός “νέου χάρτη” για την ακτοπλοΐα που θα συνδέει τα νησιά μεταξύ τους και με την Ηπειρωτική Ελλάδα, προς όφελος των νησιωτών.

Ο Δήμαρχος συγχαίρει τους διοργανωτές και ιδιαιτέρως τον φιλοξενών Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Μαραγκό Γεώργιο, τον Δήμαρχο Ρόδου & Πρόεδρο Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου κ. Χατζηδιάκο Φώτη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσο Ιωάννη για την άψογη διοργάνωση και τους ευχαριστεί για την εξαιρετική φιλοξενία τους.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*