Σαντορίνη: «Τέξας» η Οία για ένα drone!

oia thira
admin
27/10/2017 12:55
 
 
 

 

Ένας κάτοικος της γραφικής Οίας στη Σαντορίνη, προφανώς ενοχλήθηκε με τη νόμιμη πτήση ενός μη επανδρωμένου πτητικού μέσου – ενός κινηματογραφικού drone δηλαδή – και είπε να λύσει το πρόβλημα του όπως έκαναν στο Τέξας παλιά: πήρε το αεροβόλο του και άρχισε να πυροβολεί το drone!

Το απίστευτο συμβάν έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο εικονολήπτης και χειριστής drone Αναστάσιος Μάνος, έχοντας λάβει σχετική άδεια από την Πολιτική Αεροπορία για πτήση μισής ώρας, άρχισε να κινηματογραφεί από ψηλά τις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου, για διαφημιστικούς σκοπούς. Τότε ο κάτοικος της Οίας, χωρίς να ζητήσει καν εξηγήσεις, πυροβόλησε με το αεροβόλο του αρκετές φορές προσπαθώντας να πετύχει το drone, χωρίς να το καταφέρει.
Ο Αναστάσιος Μάνος αναφέρει για το περιστατικό στο idrones.gr: «Του ζήτησα αμέσως τον λόγο που πυροβολεί το drone μου, εξηγώντας του ότι έχω λάβει όλες τις νόμιμες άδειες και ότι δεν κινηματογραφώ τον χώρο του. Αυτός μου μίλησε απειλητικά και με εξύβρισε, κουνώντας επιδεικτικά το όπλο του προς το μέρος μου»…
Αποτέλεσμα; Ο… πιστολέρο έκανε μήνυση στον εικονολήπτη για «παράνομη καταγραφή προσωπικών δεδομένων», ο οποίος οδηγήθηκε στο τμήμα με την αυτόφωρη διαδικασία! Κατηγορία η οποία καταρρίπτεται, καθώς το υλικό που βιντεοσκοπήθηκε αφορά μόνο στους ξενοδοχειακούς χώρους, ενώ η πτήση είχε εγκριθεί από την ΥΠΑ.
Παράλληλα φυσικά, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και ο κάτοικος με το αεροβόλο, με την αυτόφωρη επίσης διαδικασία και την κατηγορία περί άσκοπων πυροβολισμών σε δημόσιο χώρο (σ.σ. για το αεροβόλο όπλο δεν απαιτείται άδεια κατοχής), ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Την υπόθεση χειρίζεται ο γνωστός στις Κυκλάδες δικηγόρος, Αριστείδης Χλωρίδης.
«Φανταστείτε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν πετύχαινε το drone. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να τραυματιστεί άνθρωπος», σημειώνει ο Αναστάσιος Μάνος…
(πηγή: idrones.gr)

(Visited 409 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*