Συνάντηση του δημάρχου Μήλου με το Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα

galiki presvia
admin
13/10/2017 10:13
 
 
 

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2017 επίσκεψη του Δήμαρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη στο Γάλλο Πρέσβη κ. Christophe Chantepy, στο γραφείο του στην Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Μήλου συζήτησε με τον κ. Πρέσβη για όλα τα θέματα που συνδέουν το νησί της Μήλου με τη φίλη χώρα Γαλλία και τον ενημέρωσε, προκειμένου να έχει ιδία άποψη, για το περιεχόμενο και τις δράσεις που εμπεριέχει η καμπάνια του Δήμου Μήλου για την Διεκδίκηση του Επαναπατρισμού του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, βάσει της υπ’ αριθ. 40/2017 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η καθιέρωση μιας εκδήλωσης που θα γίνεται από κοινού στη Μήλο, τιμώντας την μνήμη των πεσόντων Γάλλων Αξιωματικών και Ναυτικών στα Φραγκομνήματα.
Ο Γάλλος Πρέσβης δήλωσε λάτρης της Μήλου, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της, της γαστρονομίας και των μοναδικών σε ομορφιά παραλιών του νησιού μας.
Ο Δήμαρχος Μήλου απηύθυνε πρόσκληση προς τον Γάλλο Πρέσβη να επισκεφτεί τη Μήλο εντός του 2018 προκειμένου να πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στη μνήμη των Γάλλων πεσόντων, την οποία αποδέχτηκε με χαρά.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*