Στη Μόρφου της Κύπρου ο Γιώργος Μαραγκός – Συνάντηση με Νίκο Αναστασιάδη

maragkos anastasiadis
admin
11/10/2017 09:04
 
 
 

Στις αντικατοχικές εκδηλώσεις για την επανάκτηση της πόλης της Μόρφου και την επανένωση των εδαφών της Κύπρου συμμετείχε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ως επίσημος προσκεκλημένος του αδελφοποιημένου Δήμου Μόρφου, μαζί με αντιπροσωπείες από Κοινοβούλια και Δήμους της Ελλάδας και χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχε στη μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση και πορεία προς τα οδοφράγματα της Μόρφου, στην κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων του 1974 και στην επίδοση ψηφίσματος προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης είχε, μεταξύ άλλων, συνάντηση ενημέρωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αναφορικά με τις ενέργειες, τις οποίες πραγματοποιεί η Κυβέρνηση της Κύπρου, με σκοπό την εξεύρεση μια βιώσιμης και δίκαιης λύσης για το Κυπριακό.
Ο κ. Μαραγκός εξέφρασε τόσο προς τον κ. Αναστασιάδη, όσο και προς τον δήμαρχο Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ την υποστήριξη του συριανού λαού στις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των Ελληνοκυπρίων, με στόχο την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών, μετά από την τουρκική εισβολή, καθώς και την επιστροφή των εκδιωγμένων Ελληνοκυπρίων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*