Συνάντηση για την ενδυνάμωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Σύρου

syros aktoploiko 2
admin
03/10/2017 10:37
 
 
 

Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, με σκοπό την ενδυνάμωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου με τον Πειραιά, τη Ραφήνα και με τα νησιά του Αιγαίου, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) και Αντιπρόεδρος της Attica Group κ. Μ. Σακέλλης, ο Επιτελικός Διευθυντής της Blues Star Ferries κ. Δ. Θεοδωράτος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Δ. Σαγκινέτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιω. Ρούσσος, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Κυκλάδων, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων του νησιού, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη αποτελεί μια εκ των προγραμματισμένων συναντήσεων με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, προκειμένου να επιτευχθεί η κατάλληλη προετοιμασία, στο πλαίσιο της επικείμενης διευρυμένης σύσκεψης για το ακτοπλοϊκό, την οποία διοργανώνει η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Παράρτημα Κυκλάδων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, των Λιμενικών Αρχών, των τοπικών Βουλευτών, των ακτοπλοϊκών εταιριών και των Δημάρχων των Κυκλάδων.

Στη σύσκεψη, ο κ. Μαραγκός παρουσίασε επίσημα στοιχεία, σχετικά με την σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί την τελευταία τριετία, ενώ επισημάνθηκαν εκ μέρους όλων των παρισταμένων τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ιδιαίτερα κατά την τελευταία τουριστική σεζόν, όπως το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι ταυτόχρονες αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων στα λιμάνια των νησιών και η ελλειμματική διασύνδεση της Σύρου με τα νησιά των Κυκλάδων και ιδιαιτέρως με την Πάρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη, υποβάλλοντας παράλληλα τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.

Ο κ. Θεοδωράτος εξέφρασε την ικανοποίησή του, αναφορικά με την πληρότητα των πλοίων της εταιρείας από και προς το νησί της Σύρου, κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, για την οποία τόνισε ότι κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ, μετά από προσεκτική καταγραφή των θεμάτων που τέθηκαν από τους παρισταμένους, δεσμεύτηκε για την αρτιότερη οργάνωση δρομολογίων της Blue Star Ferries.

Ο κ. Σακέλλης, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύρος, μία εκ των οποίων είναι, κατά τη γνώμη του, η ύπαρξη και τρίτου πλοίου στη γραμμή που συνδέει το νησί με τα άλλα λιμάνια, στο πλαίσιο λειτουργίας των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για εποικοδομητική συνεργασία, ώστε ο καθένας, από τον τομέα ευθύνης του, να συμβάλλει στη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και στην επιτυχή υλοποίηση του σχεδιασμού για την περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*