Στην Αντίπαρο ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

xatzimarkos leontaritis mpizas faroypos 1
admin
28/09/2017 1:02
  •  
  •  
  •  

Την Αντίπαρο επισκέπτεται σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εξέλιξη των έργων που η Περιφέρεια εκτελεί στο σχολικό συγκρότημα του νησιού, αλλά και για να σχεδιαστούν από κοινού με τον δήμαρχο Αντιπάρου Τάσο Φαρούπο, οι επόμενες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη το νησί.

Μαζί με τον περιφερειάρχη βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο έπαρχος Πάρου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Μπιζάς και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Αντώνης Βουτσίνος.

Επίσκεψη στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο
Αρχικά, μαζί με τον κ. Φαρούπο, επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο της Αντιπάρου, όπου η Περιφέρεια εκτέλεσε παρεμβάσεις συντήρησης των κτιρίων, με τα πρώτα κονδύλια που η Περιφέρεια διεκδίκησε και πήρε από κεντρικούς πόρους, ειδικά για την συντήρηση και αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων στα νησιά. Μάλιστα, στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο, θα έρθει προς ψήφιση η διάθεση επιπλέον ποσού ύψους 100.000 ευρώ, που θα διατεθεί για το σχολικό συγκρότημα της Αντιπάρου.
Σημειώνεται ότι η συντήρηση των σχολείων είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα των Δήμων, ωστόσο η Περιφέρεια εξασφάλισε την πρόσθετη χρηματοδότηση των 10 εκατ. ευρώ ως τώρα, στο πλαίσιο της στήριξης των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου και ιδίως των μικρών, να ανταπεξέλθουν στην ανάγκες που αφορούν τη σχολική στέγη. Σε περιπτώσεις αδυναμίας των μικρών δήμων να εκτελέσουν τα έργα, λόγω της υποστελέχωσής τους (όπως στην περίπτωση της Αντιπάρου) η Περιφέρεια, εκτός από την χρηματοδότηση, αναλαμβάνει και την υλοποίησή τους.

xatzimarkos leontaritis mpizas faroypos 2

Σύσκεψη στο δημαρχείο
Μετά την επίσκεψη στο σχολείο, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Αντιπάρου, όπου συμφωνήθηκε η στήριξη της Περιφέρεια προς τον Δήμο για τρία ακόμη σημαντικά έργα: την συντήρηση του οδικού δικτύου, την συντήρηση της μονάδας αφαλάτωσης και των δικτύων ύδρευσης και για την αναβάθμιση του βιολογικού.
«Στην Αντίπαρο, το μικρό διαμάντι του Αιγαίου, τα έργα του νησιού τα στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφού ο Δήμος Αντιπάρου αδυνατεί λόγω υποστελέχωσης να τα υλοποιήσει με δικές του δυνάμεις. Μαζί με τον δήμαρχο, σχεδιάσαμε τις επόμενες παρεμβάσεις μας και συμφωνήσαμε να στηρίξουμε τον Δήμο Αντιπάρου σε τρία ακόμα σημαντικά έργα. Προχωράμε, παρά τις δυσκολίες, με σχέδιο, αποφασιστικότητα και αγάπη για τα νησιά μας» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.