Στην τελική ευθεία η επέκταση του αεροδρομίου της Σύρου

aerodromio syroy 1
admin
27/09/2017 12:05
 
 
 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επέκταση και η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σύρου, έπειτα και από την απεμπλοκή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, έχοντας στο πλευρό του στενούς συνεργάτες του.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαραγκός, χθες το μεσημέρι δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δημοσίων έργων η πρόθεση της δημοπράτησης του έργου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένει εναγωνίως η τοπική κοινωνία της Σύρου με συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς την Σύρο θα επισκέπτονται μεγαλύτερα αεροσκάφη συνδέοντας την Σύρο με άλλες πόλεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού με πτήσεις charter!

aerofotografia aerodromio syros
Το συγκεκριμένο, εξαιρετικά σημαντικό έργο για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού, έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι μηνών. Σε συνάρτηση δε, με το έργο της ταπείνωσης του λόφου στη νότια πλευρά του διαδρόμου θα επιτρέψει την αεροπορική διασύνδεση της Σύρου με όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας, καθώς και με αεροδρόμια γειτονικών χωρών (Ιταλία, Βαλκάνια, Τουρκία, Κύπρος), με μεγαλύτερα αεροσκάφη τύπου Q-400.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*