Σε Νάξο, Αμοργό και Κουφονήσια ο Γιώργος Λεονταρίτης – Επίσκεψη στην πληγείσα από την πυρκαγιά Κόρωνο

leontaritis margaritis
admin
26/09/2017 08:56
 
 
 

Επίσκεψη στα νησιά Αμοργός, Κουφονήσια και Νάξο πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης. Κατά την επίσκεψη του στη Νάξο ο κ. Λεονταρίτης επισκέφτηκε την πρόσφατα πληγείσα από την πυρκαγιά Κόρωνο…

Από την Αμοργό ξεκίνησε το Σάββατο η περιοδεία του Γιώργου Λεονταρίτη όπου με την παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα και γαστρονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη και του αντιπεριφερειάρχη μεταφορών – ακτοπλοΐας και επικοινωνιών Ιωάννη Μαργαρίτη, παραδόθηκαν στη μαθητιώσα νεολαία της Αμοργού, οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Αιγιάλης Θολαρίων και έγινε η επίσημη παράδοση του νέου σφαγείου στη Δημοτική Αρχή του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο αντιπεριφερειάρχης παρέστη επίσης στην τελετή λήξης και στην απονομή των βραβείων στους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού ελεύθερης κατάδυσης Αuthentic big blue που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια και στην τελετή λήξης της γαστρονομικής εβδομάδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια συγχρόνως με τις αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ την Κυριακή παρακολούθησε τις εργασίες της ημερίδας για την αγροτική ανάπτυξη της Αμοργού, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Αμοργού.

Στη συνέχεια, μετέβη στα Κουφονήσια όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου του νησιού για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Κουφονησίου, το οποίο είναι έτοιμο προς παράδοση στην τοπική κοινωνία.

Τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Λεονταρίτης επισκέφθηκε τη Νάξο, τελευταίο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του. Στο επαρχείο της Νάξου ο αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη και τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ευάγγελο Στρατούρη, με αντικείμενο τη διοργάνωση της ετήσιας συνάντησης των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων που θα πραγματοποιηθεί στο νησί στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεργάστηκε με τον έπαρχο για όλα τα αναπτυξιακά θέματα των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου και επισκέφθηκαν μαζί την Κόρωνο, περιοχή που είχε πληγεί πρόσφατα από πυρκαγιές.

Συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Κορώνου Νίκο Χουζούρη, οι εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκαν τις πληγείσες εκτάσεις και συντόνισαν το πλαίσιο των ενδεδειγμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης ενόψει της χειμερινής περιόδου.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*