Λεονταρίτης για συνάντηση με πρύτανη Παν/μίου Αιγαίου: «Θα έχει θετικά αποτελέσματα»

leontaritis studio 1
admin
25/09/2017 12:23
 
 
 

«Ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική» χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης την αυριανή σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων της Σύρου (παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανου Γκρίτζαλη) με αντικείμενο ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, της βελτίωσης των κτιριακών υποδομών του, αλλά και της καθολικής διεκδίκησης, από τη συριανή κοινωνία, της έδρας της υπό ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής.

Ο κ. Λεονταρίτης, με δήλωση του, εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι «η συνάντηση θα έχει θετικά αποτελέσματα», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οι φορείς της Σύρου θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την «επανεκκίνηση της διεκδίκησης και παραχώρησης κατά κυριότητα μέρους της έκτασης του στρατοπέδου του Λοχαγού Ζαφείρη Αποστόλου, η οποία μαζί με τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές, θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για την ίδρυση μιας ολοκληρωμένης Πανεπιστημιακής κτιριακής εγκατάστασης και τη δημιουργία συνεδριακού χώρου».

 

panepistimio aigaoy syros
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Λεονταρίτη έχει ως εξής:
«Θεωρώ ότι η επικείμενη σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων της Σύρου υπό την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων των φορέων του νησιού, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική.
Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον κ. Γκρίτζαλη που απεδέχθη την από 31/7/2017 πρόσκληση που του είχα απευθύνει.
Είμαι βέβαιος ότι η συνάντηση θα έχει θετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι είναι παντειοτρόπως εκπεφρασμένη η κοινή βούληση όλων των φορέων του νησιού για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Τμήματος που λειτουργεί στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κυρίως, για τη διεκδίκηση της έδρας της υπό ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής, με την επανεκκίνηση της διεκδίκησης και παραχώρησης κατά κυριότητα μέρους της έκτασης του στρατοπέδου του Λοχαγού Ζαφείρη Αποστόλου, η οποία μαζί με τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές, θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για την ίδρυση μιας ολοκληρωμένης Πανεπιστημιακής κτιριακής εγκατάστασης και τη δημιουργία συνεδριακού χώρου.
Άμεσα κιόλας, σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των φορέων της Σύρου οφείλουμε να ξεκινήσουμε την έναρξη των διαδικασιών που θα έχουν ως αποτέλεσμα την υλοποίηση της διεκδίκησής μας, απαιτώντας από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και το ΤΕΘΑ να ικανοποιήσουν ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας».

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*