Στην Αμοργό Συρμαλένιος και Συρίγος

syrigos syrmalenios
admin
25/09/2017 09:28
 
 
 

 

Την Αμοργό επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής.

Το Σάββατο παρέστησαν στα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Αιγιάλης – Θολαρίων, που ενοποιεί τα σχολεία τεσσάρων οικισμών. Το σημαντικό αυτό έργο ξεκίνησε πριν από περίπου 13 χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ν. Αιγαίου, με τους δύο βουλευτές να τονίζουν στον σύντομο χαιρετισμό τους τη σημασία της συνεργασίας – διαχρονικά – όλων των συναρμόδιων φορέων (κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμου), ευχόμενοι παράλληλα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά να χαρούν το σύγχρονο και λειτουργικό αυτό κτίριο, το οποίο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή.
Στη συνέχεια παρέστησαν στην τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων στους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού ελεύθερης κατάδυσης “Authentic Big Blue” που συνέπεσε μαζί με την γαστρονομική εβδομάδα, δίνοντας ώθηση στην τουριστική κίνηση της Αμοργού. Μάλιστα, οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν για επανάληψη του αγώνα στην Αμοργό, του χρόνου τέτοια εποχή.
Τέλος, την Κυριακή παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα την αγροτική ανάπτυξη της Αμοργού, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο. Οι κ.κ. Συρμαλένιος και Συρίγος αναφέρθηκαν στη σημασία στήριξης της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα στα νησιά, θεωρώντας ότι, μαζί με τον τουρισμό, μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση τους. Όπως είπαν, προς αυτή την κατεύθυνση είναι καθοριστική η διάθεση των πόρων του Αγροτικού Προγράμματος 2014-2020 και η αξιοποίηση τους σε σωστές βάσεις.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*