ΑΑΔΕ: Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά – Βροχή τα λουκέτα στις Κυκλάδες

louketa aade
admin
06/09/2017 12:07
  •  
  •  
  •  

Συνεχίζουν τους σαρωτικούς ελέγχους στα νησιά και τους άλλους τουριστικούς προορισμούς οι εφοριακοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανακαλύπτοντας συνεχώς επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις αλλά και επιχειρηματίες που δεν πειθαρχούν στην επιβολή των επιβαλλόμενων κυρώσεων.

Αρχικά εντόπισαν τρεις επιχειρήσεις στη Μύκονο που δεν έκοβαν αποδείξεις. Η πρώτη είναι το κλαμπ Santa Anna στην παραλία Παράγκα όπου οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί 86 αποδείξεις, έβαλαν 48ωρο «λουκέτο». Οι άλλες δύο, στις οποίες επίσης μπήκε λουκέτο για δύο ημέρες, είναι το Paradise στη Λιά και η επιχείρηση με ξαπλώστρες στην παραλία Πάρανταϊς.

Στη Σαντορίνη οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ την Κυριακή εντόπισαν φορολογικές παραβάσεις στο κλαμπ Enigma και το «έκλεισαν» για 48 ώρες. Τη Δευτέρα, όμως, ο ιδιοκτήτης του έσπασε το λουκέτο με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής που επέστρεψαν για επανέλεγχο να κατεβάσουν ρολά στην επιχείρηση για 10 ημέρες.

Στην Πάρο αποκαλύφθηκε ένας μηχανισμός απάτης από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Μεντιτερανέο. Αρχικά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι αποδείξεις εκδίδονταν κανονικά όταν όμως έλεγξαν και την ταμειακή μηχανή του εστιατορίου «έβγαλαν λαβράκι». Όπως διαπιστώθηκε ο επιχειρηματίας αφού εξέδιδε τις αποδείξεις, στη συνέχεια παρενέβαινε στο αρχείο και είτε ακύρωνε αυθαίρετα φορολογικά στοιχεία είτε εισήγαγε ανύπαρκτες εκπτώσεις και επιστροφές σερβιρισμένων προιόντων με αποτέλεσμα να μειώνει τα ακαθάριστα έσοδά του. Ο περαιτέρω έλεγχος αποκάλυψε ότι μόνο για φέτος έχει αποκρύψει τζίρο 166.000 ευρώ. Οι ελεγκτές επέβαλαν λουκέτο για δύο ημέρες ενώ αναμένεται να καταλογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και να επιβληθούν τα αναλογούντα πρόστιμα.

Στην Αντίπαρο στόχος των ελεγκτών αποτέλεσε ένας φούρνος που λειτουργεί μέχρι τα ξημερώματα καθώς σε έλεγχο νωρίτερα το καλοκαίρι είχαν διαπιστώσει ότι δεν έκοβε αποδείξεις και του είχαν τότε επιβάλει διήμερο λουκέτο. Ο αμετανόητος επιχειρηματίας, όμως, δεν φαίνεται ότι έβαλε μυαλό καθώς στον έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα οι εφοριακοί δεν βρήκαν να κόβονται αποδείξεις και γι’ αυτό – ως υπότροπη – επέβαλαν στην επιχείρηση λουκέτο για 4 ημέρες.

Στις Σπέτσες, τέλος, μετά από έφοδο στην παραλία Βρέλος βρέθηκε ότι δεν έκοβαν αποδείξεις ούτε το μπιτς μπαρ που βρισκόταν εκεί ούτε και η επιχείρηση με τις ξαπλώστρες.

protothema.gr

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.