Σε Θηρασιά και Σαντορίνη ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός

santorinios aygoystos 2017 1
admin
05/09/2017 08:45
 
 
 

Για πληθώρα θεμάτων, τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης και επίλυσης, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες – συνοδευόμενος από τους κυβερνητικούς βουλευτές των Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο – επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Θήρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, «κοινός τόπος όλων των συναντήσεων και των συζητήσεων στη διάρκεια τη διήμερης παρουσίας του Ν. Σαντορινιού και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε το σαφές ενδιαφέρον και η πολιτική βούληση να εξευρεθούν λύσεις σε καίρια προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους φορείς και συνολικά την τοπική κοινωνία της Σαντορίνης, στο πλαίσιο άσκησης ουσιαστικών νησιωτικών πολιτικών και όχι δημοσίων σχέσεων».

 

santorinios aygoystos 2017 2

Πρώτος σταθμός η Θηρασιά
Αρχικά, ο κ. Σαντορινιός μετέβη στη Θηρασιά, συνοδεία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων. Εκεί, επισκέφθηκαν τη νέα μονάδα βιολογικού καθαρισμού, καθώς και το σημείο όπου θα εγκατασταθεί η νέα μονάδα αφαλάτωσης, η οποία θα υπερκαλύψει τις ανάγκες του νησιού.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες του μικρού νησιού, με τον υφυπουργό να δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τα αιτήματα επέκτασης του οδικού δικτύου και κατασκευής ενός αλιευτικού καταφυγίου κι ενός μικρού μόλου, ώστε να δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον.
Επίσης, δήλωσε πως βούληση του υπουργείου είναι να βελτιωθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σαντορίνη, τονίζοντας ότι έχει ήδη προκηρυχθεί η γραμμή Σαντορίνη – Θηρασιά – Ανάφη.

 

santorinios aygoystos 2017 3

«Η Σαντορίνη χρειάζεται νέο λιμάνι»
Οι κ.κ. Σαντορινιός, Συρμαλένιος και Συρίγος συναντήθηκαν, επίσης, με τα μέλη της ΟΜ Θήρας, με τα οποία συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν το νησί, καθώς και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντήσεις με την έπαρχο, τη δημοτική αρχή και τους φορείς του νησιού, κατά τη διάρκεια των οποίων τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα, με κυριότερο αυτό του λιμανιού. Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε πως θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την επισκευή της προβλήτας του Αθηνιού, ενώ άπαντες συμφώνησαν πως πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής νέου λιμανιού.

 

santorinios aygoystos 2017 4

ΦΠΑ, παροχή κινήτρων και “Sea Diamond”
Την πραγματοποίηση μελέτης για την επαναφορά του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ έκανε γνωστή ο κ. Σαντορινιός, ο οποίος επισήμανε ότι το ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση τόσο στο οικονομικό επιτελείο, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης, στη συνάντηση με τον δήμο και τους φορείς τέθηκε η δυνατότητα παροχής κινήτρων εκ μέρους των Δήμων προς τους δημοσίους υπαλλήλους (όπως η συνεισφορά στη στέγασή τους, βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών), με αφορμή και τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών, αλλά και των υπαλλήλων της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου που ήταν παρόντες, για το δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσής τους.
Όπως αναφέρει, ωστόσο, η ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, για το συγκεκριμένο ζήτημα η δημοτική αρχή δεν εξέφρασε κάποια σαφή θέση, ενώ – από την πλευρά του – ο υφυπουργός δεσμεύτηκε πως οι καθηγητές θα έχουν 50{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} έκπτωση στο εισιτήριο του πρώτου τους προορισμού μετά τον διορισμό τους, όπως και ότι θα θέσει και στο αρμόδιο υπουργείο το ζήτημα της εφαρμογής ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα του “Sea Diamond”, με τον κ. Σαντορινιό να διαβεβαιώνει όλους τους παρευρισκόμενους (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέλκυσής του), ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεχάσει το ζήτημα και συνεχίζει τις ενέργειες για την επίλυσή του.

Συνάντηση με τον δήμαρχο – επίσκεψη στο λιμεναρχείο
Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί το νησί σε καθημερινή βάση, απασχόλησε την ιδιαίτερη συνάντηση που είχε ο κ. Σαντορινιός με τον δήμαρχο κ. Ζώρζο.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος παρουσίασε στον υφυπουργό μία μελέτη που προβλέπει την καύση των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με παραγωγή ενέργειας, εντούτοις το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί εκτενέστερα σε νέα συνάντηση του κ. Ζώρζου με τον κ. Σαντορινιό σε ραντεβού που προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στο γραφείο του υφυπουργού εντός των επόμενων 10 ημερών.
Πριν την αναχώρησή του και ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη Σαντορίνη, ο κ. Σαντορινιός επισκέφθηκε και το λιμεναρχείο Θήρας.

(φωτό από τον λογαριασμό του κ. Σαντορινιού στο Facebook)

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*