Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου Χατζημάρκος, Λεονταρίτης και Μπρίγγος

koykas xatzimarkos leontaritis mykonos
admin
01/09/2017 13:22
 
 
 

Στην ανοιχτή, πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου που πραγματοποιήθηκε χθες στην Άνω Μερά, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης και Διοίκησης Στέλιος Μπρίγγος.

Η διαδικασία εστιάστηκε σε ζητήματα υποδομών του νησιού, με τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Νοτίου Αιγαίου να αναφέρονται σε όλα τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, καθώς και στα αντίστοιχα που απαιτούν τη συνδρομή της περιφερειακής αρχής. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην συνεδρίαση έδωσαν το παρών και πολλοί δημότες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για όσα τους απασχολούν, ζητώντας απαντήσεις, αλλά και τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων ως προς τις επόμενες ενέργειες των αιρετών.

Προτεραιότητες η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και ο ηλεκτροφωτισμός του οδικού δικτύου
Σημείο αναφοράς της αναλυτικής ενημέρωσης για τον προγραμματισμό των έργων που αφορούν στη Μύκονο υπήρξε η χρηματοδότηση της συντήρησης των σχολικών μονάδων του νησιού, η ολοκλήρωση της μελέτης του έργου για τη δημιουργία διάβασης πεζών από το παλιό έως το νέο λιμάνι, αλλά και τις παρεμβάσεις για τη συντήρηση, τον ηλεκτροφωτισμό και την ασφάλεια του οδικού δικτύου.
Όπως αναφέρθηκε, οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση στην τεχνική υποδομή του ηλεκτροφωτισμού (υπόγεια καλωδίωση) στον Περιφερειακό Μυκόνου θα ξεκινήσει ευθύς αμέσως μετά την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, από την δημοπράτησή του, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου. Επόμενη προτεραιότητα είναι ο φωτισμός της Επαρχιακής Οδού από τον Περιφερειακό ως και την Άνω Μερά.
Συμφωνήθηκαν, επίσης, η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μυκόνου για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού του νησιού και η χρηματοδότηση του Δήμου Μυκόνου από την Περιφέρεια με το ποσό των 250.000 ευρώ, για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στην Άνω Μερά.

«Χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό»
Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενός από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς, δεν θα μπορούσε να λείψει και η συζήτηση για την τρέχουσα τουριστική σεζόν, την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και τις προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα μέχρι σήμερα απολογιστικά στοιχεία της «χρονιάς ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό».
«Είμαστε παρόντες και διαβουλευόμαστε για τα ζητήματα της Μυκόνου, του νησιού που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, η ιδιωτική πρωτοβουλία του οποίου θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, αναφερόμενος «στην πολύ καλή φετινή χρονιά για τον τουρισμό, αποτέλεσμα της επιλογής των στοχευμένων δράσεων», αλλά και στην αισιοδοξία του για αύξηση της επισκεψιμότητας των νησιών της Περιφέρειας και κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*