Σε Πάρο, Αντίπαρο και Σύρο ο Νίκος Συρμαλένιος

sirmalenios
admin
09/03/2015 13:41
 
 
 

Την Πάρο, την Αντίπαρο και τη Σύρο επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος.

Η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση με τον δήμαρχο της Αντιπάρου Τάσο Φαρούπο, ο οποίος τόνισε ότι η έλλειψη μηχανικού, οικονομικού υπαλλήλου και οδηγού επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του δήμου, καθώς αδυνατεί να παρέχει στοιχειώδεις υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο της Πάρου Μάρκο Κωβαίο, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη μη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, λόγω έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων την ώρα που ο αεροδιάδρομος έχει ήδη κατασκευαστεί και περαιωθεί.

Στο Κέντρο Υγείας Πάρου, ο κ. Συρμαλένιος συναντήθηκε με τον επιστημονικό διευθυντή Βασίλη Παναρίτη και τον διοικητικό υπεύθυνο Βασίλη Γαβαλά, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τα οξυμμένα προβλήματα της παροχής δημόσιας υγείας στο νησί. Κυρίαρχο είναι η απουσία – κυρίως – του παιδίατρου και του παθολόγου, αλλά και η επικείμενη αποχώρηση δύο γιατρών. Επιπλέον, σοβαρή παραμένει η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η «ακινητοποίηση» του αξονικού τομογράφου, παρά την παραλαβή του περίπου ένα χρόνο πριν.

Τέλος, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου τέθηκε ξανά η ανυπαρξία γραφείου ΟΑΕΕ στο νησί, καθώς και η ανησυχία της για ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

 

Εξεύρεση λύσεων, παρά τη δύσκολη κατάσταση

Σε όλες τις συναντήσεις, ο κ. Συρμαλένιος δήλωσε ότι «σε συνεργασία με την κυβέρνηση, θα επιδιωχθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας», γι’ αυτό και οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με τους αντίστοιχους υπουργούς, όπως π.χ. με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η κατάσταση σε όλους τους τομείς είναι δύσκολη και πολύπλοκη, αλλά με αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε λύσεις, στο στενό πλαίσιο που μας επιτρέπει ο προϋπολογισμός καθώς και οι όποιες δυνατότητες ανακατανομής δαπανών».

Επίσης, επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

 

Νέα συνάντηση στο ναυπηγείο της Σύρου

Νέα συνάντηση στο Νεώριο τόσο με τους εκπροσώπους του σωματείου, όσο και της διοίκησης είχαν χθες οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, καθώς και το μέλος της ΚΕ Νίκο Σκορίνη.

Όλοι τους επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους για στήριξη του ναυπηγείου και των εργαζομένων, ενώ αναφέρθηκαν στην υπαγωγή της επιχείρησης στον – υπό ψήφιση – νόμο για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω των 100 δόσεων κλπ.

Επίσης, οι τρεις βουλευτές συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Σύρου και συζήτησαν μαζί τους θέματα περικοπής των υπερωριών, καθώς και μετατάξεων του προσωπικού.

Τέλος, συμμετείχαν στις εργασίες της συνεδρίασης της Ν.Ε. Κυκλάδων, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα απολογισμού και εκτίμησης της εκλογικής δουλειάς του κόμματος, καθώς και προγραμματισμού της επόμενης περιόδου.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*