Αμερικανοί επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στο ναυπηγείο της Σύρου – Επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος από τον πρέσβη των ΗΠΑ

neorio 3
admin
17/08/2017 10:10
 
 
 

Το ενδιαφέρον δύο επενδυτικών σχημάτων αμερικανικών συμφερόντων για το ναυπηγείο του Νεωρίου, με την πλήρη και επίσημη ισότιμη στήριξη της Κυβέρνησης των Η.Π.Α., γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Δούναβη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Αλέξη Αθανασίου.

Οι εξελίξεις που αφορούν στην εξεύρεση αξιόπιστης και βιώσιμης λύσης για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου κυριάρχησαν στη συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, στην οποία παρέστησαν επίσης, τα στελέχη της αμερικανικής Πρεσβείας κ.κ. Brian Hoyt και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.
Η ταύτιση απόψεων μεταξύ του Πρέσβη και του δημάρχου, προκειμένου να τελεσφορήσουν θετικά οι σχετικές πρωτοβουλίες, υπήρξε απόλυτη, με τον κ. Pyatt να επισημαίνει από την πλευρά του, ότι ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης αποτελεί τον κύριο εκφραστή της τοπικής κοινωνίας και αναγκαίο σύμμαχο και υποστηρικτή των προαναφερόμενων εκδηλώσεων ενδιαφέροντος. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει την προσδοκία και την πεποίθησή του ότι και η ελληνική κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα εκδηλωθέντα επενδυτικά ενδιαφέροντα ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Σε συνέχεια δε, επισήμανσης σχετικά με την συνύπαρξη στον ίδιο όμιλο των δύο ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου, ο κ. Πρέσβης τόνισε απερίφραστα ότι για την αμερικανική πλευρά, στρατηγική και πρωτεύουσα σημασία έχουν το ναυπηγείο και το λιμάνι της Σύρου.

maragkos amerikanos presbis aygoystos 2017 1

Ικανοποίηση Μαραγκού για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Αμερικανών
Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επίσημη επιβεβαίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασε ο κ. Μαραγκός, διαβεβαιώνοντας τον κ. Πρέσβη ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η δημοτική αρχή επιθυμούν και επιδιώκουν την εξεύρεση μίας αξιόπιστης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου και την διασφάλιση των εργαζομένων του.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε δε, την βεβαιότητά του ότι η επαναλειτουργία του ναυπηγείου σε σύγχρονα και ανταγωνιστικά πρότυπα μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Σύρου, σε συνδυασμό και συνέργεια με το σύνολο των υπολοίπων δραστηριοτήτων του νησιού.

maragkos amerikanos presbis aygoystos 2017 3

Θα επιστρέψει ως απλός επισκέπτης
Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο κ. Μαραγκός και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του Δήμου ανέπτυξαν και ενημέρωσαν, επίσης, τον κ. Pyatt για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης της Σύρου, όπως τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη ναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια.
Ο κ. Πρέσβης δήλωσε την έκπληξή του για την εικόνα του νησιού και την προοπτική που έχει για την ανάπτυξη σημαντικών επενδύσεων και πρόσθεσε ότι με την πρώτη ευκαιρία, μαζί με την σύζυγό του, θα επισκεφθούν ξανά την Σύρο προκειμένου να απολαύσουν τις ιδιαίτερες ομορφιές της.
Κατά την αποχώρηση του κ. Πρέσβη από το Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών. Το ραντεβού ανανεώθηκε με τον χωρικό αντιδήμαρχο Ποσειδωνίας κ. Αθανασίου για ξενάγηση στην Έπαυλη Τσιροπινά εντός της ημέρας.

maragkos amerikanos presbis aygoystos 2017 2

(Visited 30 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*