Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην Κέα – Τραυματίστηκε ένας εθελοντής πυροσβέστης

fotia tzia 2
admin
10/08/2017 09:05
 
 
 

Από τις 02:30 τα ξημερώματα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Βουρκάρι – Φωτημάρι – Ρούκουνας της Κέας.

Στη μάχη με τις φλόγες «ρίχτηκαν» 15 εθελοντές πυροσβέστες του Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροσβεστών του Δήμου Κέας και ο ένας μόνιμος πυροσβέστης του νησιού, ενώ στις 03:30 το πρωί ήρθε κι ένα πεζοπόρων πυροσβεστών με ειδικό πυροσβεστικό σκάφος, το οποίο – σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου – παρακολουθεί τον χώρο της φωτιάς για να αποσοβήσει οποιαδήποτε αναζωπύρωση.
Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται λόγος για την «παληκαριά και αυτοθυσία» των εθελοντών πυροσβεστών και του μοναδικού μόνιμου πυροσβέστη και εκφράζονται ευχαριστίες προς όλους τους πυροσβέστες για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους, αλλά και όσους έτρεξαν να συνδράμουν με φτυάρια και χλωρά κλαδιά.
Σημειώνεται ότι από την επιχείρηση υπήρξε ένας τραυματισμός εθελοντή πυροσβέστη από πτώση, ο οποίος διακομίσθηκε με ελικόπτερο τα ξημερώματα στην Αθήνα, χωρίς αυτήν την στιγμή να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*