Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood στη Σύρο

syros limani ermoypoli 2
admin
04/08/2017 2:30
  •  
  •  
  •  

Ψηφίσθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τη σύσταση καθεστώτος Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.
Η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή είναι καθοριστικής σημασίας, μιας και ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης Αμερικανών επενδυτών για τη δημιουργία μόνιμων studioς του Hollywood και ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου στη Σύρο.

 

leontaritis bernstein

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη κ. Bernstein

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την πρωτοβουλία που αναλάβαμε, πριν από ένα χρόνο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την προσέλκυση επενδύσεων στο χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και πρόσθεσε: «Είμαστε οι πρώτοι που καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση επώνυμων σκηνοθετών και παραγωγών που προέρχεται από την κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood και υπήρξαμε η αφορμή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη ψήφιση του σημερινού νομοσχεδίου. Ευχαριστώ τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Λευτέρη Κρέτσο για την αμέριστη συμπαράστασή του και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, που από την πρώτη στιγμή στήριξε το όλο εγχείρημα, με συνέπεια τα σημερινά θετικά αποτελέσματα».
Όπως αναφέρεται μάλιστα, σε δελτίο Τύπου, «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προώθησε την πρόταση από την αρχή της κατάθεσής της, με εξαιρετικό ζήλο και σε πολύ υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, εντάσσοντάς την στη στρατηγική της με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την παγκόσμια προβολή των νησιών μας».

(Visited 10 times, 1 visits today)