Στην κυριότητα του δήμου Σύρου-Ερμούπολης το πρώην Elysee για την στέγαση του τοπικού πανεπιστημιακού τμήματος

teloneio 1
admin
02/08/2017 10:57
 
 
 

Ψηφίστηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου από την Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις», όπου περιλαμβάνεται το άρθρο 26, το οποίο αφορά στην παραχώρηση κατά κυριότητα στον δήμο Σύρου – Ερμούπολης του ακινήτου πρώην Elysee επί του συγκροτήματος των παλαιών αποθηκών διαμετακόμισης στο λιμάνι, προκειμένου ο δήμος να το παραχωρήσει – με τη σειρά του – για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του τοπικού πανεπιστημιακού Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, «η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί την αρχή μιας σειράς ενεργειών για την παραχώρηση στον Δήμο και άλλων αναξιοποίητων δημόσιων ακινήτων, η αξιοποίηση των οποίων θα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία αναπτυξιακών και οικονομικών ωφελειών για την τοπική μας κοινωνία».
Ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην υφυπουργό Οικονομικών κα Αικ. Παπανάτσιου «για την πολιτική βούληση που επέδειξε να παραχωρήσει στον Δήμο ένα δημόσιο ακίνητο», τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου κ. Παν. Πανάγο «για τη στενή συνεργασία κατά το διάστημα των τελευταίων δύο ετών», καθώς και τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Αντ. Συρίγο «για την καθοριστική, από την πρώτη στιγμή, υποστήριξη της προσπάθειας».

teloneio 2
Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της υφυπουργού Οικονομικών και του δημάρχου κ. Μαραγκού, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Δήμο και άλλων ακινήτων επί του ιδίου συγκροτήματος (παλαιές αποθήκες Τελωνείου), προκειμένου να αξιοποιηθούν επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και της περαιτέρω ενδυνάμωσης και εδραίωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

 

teloneio 3

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*