Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε Μύκονο και Σαντορίνη

apodeikseis xrimata
admin
17/07/2017 22:04
 
 
 

 

Σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία επικεντρώθηκαν τον τελευταίο μήνα οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές της χώρας.
Έτσι, από τις 17 Ιουνίου έως τις 16 Ιούλιου ελέγχθηκαν συνολικά 119 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν συνολικά 80 παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Αναλυτικότερα, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων στα δυο νησιά των Κυκλάδων:
*Στη Μύκονο πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 14 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις.
Σε ένα από τα ελεγχθέντα καταστήματα (ταβέρνα) διαπιστώθηκαν παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας και ενημερώθηκε η οικεία Δ.Ο.Υ. για τη διαδικασία της 48ωρης αναστολής της λειτουργίας του.

*Στη Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 6 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις.
Σε ένα από τα καταστήματα (εστιατόριο) διαπιστώθηκαν παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας και ενημερώθηκε η οικεία Δ.Ο.Υ. για τη διαδικασία της 48ωρης αναστολής της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό όλη την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.g r & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*