ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σε Νάξο και Μύκονο – Λουκέτο σε ταβέρνα της Ίου

apodeixis prostima
admin
10/07/2017 10:46
 
 
 

 

«Απόβαση» των ελεγκτών στα νησιά όπου εντοπίζουν εστιατόρια, μπαρ ακόμη και φούρνους να μην κόβουν αποδείξεις. Σε Πόρτο Χελι και Ίο τα νέα «χτυπήματα» από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Πρόστιμα σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σε Νάξο και Μύκονο.

Συνεχίζονται οι καθημερινοί έλεγχοι των κλιμακίων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στα νησιά του Αιγαίου στο πλαίσιο του σχεδίου «Αιγαίο-Αργοσαρωνικός» που προβλέπει 14.500 ελέγχους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι καταστηματάρχες συνεχίζουν να μην κόβουν αποδείξεις και οι ελεγκτές απαντούν με 48ωρα «λουκέτα» σε όσους εντοπίζονται. Τα «λουκέτα» μπαίνουν το ένα μετά το άλλο…

Το Σάββατο το βράδυ, σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και προχώρησαν στο κλείσιμο της επιχείρησης για 48 ώρες.

Δεύτερο χτύπημα στην Ιο όπου σε ταβέρνα του νησιού διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει 13 αποδείξεις και οι ελεγκτές έσπευσαν να βάλουν στην ταβέρνα 48ωρο λουκέτο.

Οι ελεγκτές έχουν κάνει απόβαση στα νησιά, κυρίως στις Κυκλάδες όπου εντοπίζουν εστιατόρια, μπαρ ακόμη και φούρνους να μην κόβουν αποδείξεις.

Κατά τους ελέγχους που διενεργούν οι ελεγκτές υποδύονται τους τουρίστες και παρακολουθούν τις κινήσεις και τις συναλλαγές των καταστηματαρχών.

Πρόστιμα σε εταιρείες σε Νάξο και Μύκονο
Εν τω μεταξύ χρηματικά πρόστιμα 1.000 – 2.500 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σε Νάξο και Μύκονο. Η μια εταιρεία στη Νάξο, πιάστηκε από τους φορο-ελεγκτές να έχει ενοικιάσει αυτοκίνητα χωρίς να έχει κόψει 120 αποδείξεις ενώ η άλλη εταιρεία στη Μύκονο δεν είχε εκδώσει 38 αποδείξεις.

Στις επιχειρήσεις αυτές δεν μπήκε 48ωρο «λουκέτο» καθώς εντάσσονται στις κατηγορίες των επαγγελμάτων για τις οποίες αντί του μέτρου της αναστολής λειτουργίας για μη έκδοση αποδείξεων, επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα. Στις συγκεκριμένες εταιρείες επιβλήθηκε και το πρόστιμο που προβλέπεται για τη μη έκδοση αποδείξεων.

Με εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, το πλάνο των ελέγχων είναι μυστικό καθώς ούτε οι ίδιοι οι ελεγκτές γνωρίζουν όταν ξεκινάνε πού θα πάνε να ελέγξουν και τι, για να τηρείται η μυστικότητα και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*