Στην Ανάφη ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων

anafi efet 2017
admin
06/07/2017 09:38
 
 
 

Με την διοργάνωση σεμιναρίου για τους επαγγελματίες της Ανάφης ολοκληρώθηκε για το Α’ εξάμηνο του 2017 η εκπαίδευση που παρέχει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συνολικά διεξήχθησαν 19 τμήματα με την συμμετοχή 436 επιχειρηματιών και εργαζομένων σε 8 νησιά των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν 5 τμήματα στη Σαντορίνη, 4 στη Μύκονο, 3 στην Πάρο, 3 στη Σύρο και από 1 σε Άνδρο, Τήνο, Δονούσα και Ανάφη. Ο κύκλος του Β’ εξαμήνου 2017 θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
*Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία (Υ.Α. 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007), υποχρεωτική για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν ή εμπορεύονται τρόφιμα/ποτά σε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, κυλικεία, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, μεταφορικές, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τυροκομεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κ.α.
*Διενεργείται βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.),ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση των επίσημων πιστοποιητικών.
*Τα σεμινάρια υλοποιούνται όλο το χρόνο από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, εκτός θερινής σεζόν και προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε νησιού.
*Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά για τον σχεδιασμό υλοποίησης νέων προγραμμάτων το Β’ εξάμηνο 2017.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*