Στη Σύρο η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού

geniki grammateas toyrismoy syros 2
admin
05/07/2017 10:00
 
 
 

Τη Σύρο επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, με αφορμή τη διοργάνωση του LG AegeanBall Festival.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί, η κ. Κουρνέτα είχε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκού, παρουσία και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Δούναβη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μαραγκός της παρουσίασε και της ανέλυσε την τουριστική στρατηγική και τον σχεδιασμό της Σύρου για την ανάδειξη και προβολή του νησιού.
Ο κ. Μαραγκός επικεντρώθηκε στην προώθηση του θεματικού τουρισμού, με έμφαση στον αθλητικό, πολιτιστικό, θαλάσσιο, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και συνεδριακό τουρισμό, με βάση το εκπονηθέν Marketing Plan, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα μέσα που χρησιμοποιεί ο Δήμος για την προβολή του νησιού, τα οποία εστιάζουν κυρίως στη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων ψηφιακού και Internet Marketing, καθώς και καινοτόμων μεθόδων για τη διείσδυση σε αγορές – στόχους εκτός Ελλάδας.
Επίσης, στελέχη της εταιρείας Dynamic Vision παρουσίασαν τον φάκελο της υποψηφιότητας της Σύρου για την διεκδίκηση του τίτλου του «Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας», ο οποίος αποτελεί τον κορυφαίο τίτλο που μπορεί να λάβει ένας αναπτυσσόμενος πολιτιστικός προορισμός, όπως η Σύρος.

geniki grammateas toyrismoy syros 1

«Εξαιρετική η συνεργασία με τον δήμο»
Από την πλευρά της, η Γ.Γ. ανέπτυξε τις δράσεις του υπουργείου Τουρισμού, ενώ συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί η «ήδη εξαιρετική συνεργασία» του δήμου Σύρου – Ερμούπολης με το εν λόγω Υπουργείο σε συγκεκριμένους τομείς προτεραιότητας που αυτό έχει θέσει, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Η κ. Κουρνέτα πρότεινε βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να τεθεί η στρατηγική του Δήμου για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών, δηλώνοντας πως «η στενή συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να μεγιστοποιήσει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Σύρου, για την οποία η μεταξύ των δύο πλευρών συνεργασία αποδίδει ήδη καρπούς, δίνοντας απτά αποτελέσματα».

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*