Παρέμβαση των Κυκλαδιτών κυβερνητικών βουλευτών για την έδρα της υπό ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μίου Αιγαίου

vouleftes syriza
admin
04/07/2017 15:22
 
 
 

 

Σε παρέμβαση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου προχώρησαν σήμερα οι τρεις Κυκλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα την Σάμο, προκαλώντας αντιδράσεις από τους φορείς της Σύρου.
Οι βουλευτές εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους σε αυτή την πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου και ζήτησαν την αναθεώρηση της, καθώς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ίδρυση και λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, όσο και το ψήφισμα του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.
Το πλήρες περιεχόμενο της παρέμβασης των τριών βουλευτών έχει ως εξής:
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα την Σάμο οφείλομε να δηλώσομε δημόσια ότι:
Πρώτον, χαιρόμαστε που επιχειρείται η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την ίδρυση της εν λόγω σχολής.
Δεύτερον, εκφράζομε την πλήρη αντίθεσή μας να οριστεί ως έδρα αυτής οποιοδήποτε άλλο νησί πλην της Σύρου, όπως αρχικά προεβλέπετο με την υπ’ αριθμ. 14/29.11.2007 ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ίδρυση και λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο και υπεστηρίζετο με το από 04.05.2017 ψήφισμα του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, κάτι το οποίο ανεξηγήτως άλλαξε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Ζητούμε από εσάς, αν έχετε τέτοια πρόθεση, να την αναθεωρήσετε.
Τέλος, σημειώνουμε ότι η θέση μας αυτή δεν επιδιώκει να δημιουργήσει έριδες μεταξύ των τοπικών κοινωνιών, αλλά να τις αποσοβήσει, καθώς χωρίς αιτία προέκυψε ζήτημα αλλαγής της έδρας, παρά τα προαναφερθέντα, όπως φέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Με εκτίμηση,
Νίκος Συρμαλένιος
Αντώνης Συρίγος
Νίκος Μανιός
Βουλευτές Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*