Δυσαρέσκεια Λεονταρίτη για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Παν/μιο Αιγαίου με έδρα τη Σάμο

leontaritis synentefksi typoy
admin
03/07/2017 21:12
 
 
 

Την έκπληξη, αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης για την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Σάμο και όχι τη Σύρο.
Όπως επισήμανε ο κ. Λεονταρίτης, η κυβερνητική πρόθεση έρχεται σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της καθολικά θετικής υποστήριξης της Συνόδου Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών των Πανεπιστημίων της Χώρας η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής να είναι η Σύρος.

Έκτακτη συνάντηση για συντονισμό ενεργειών
Έκτακτη συνάντηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του συνόλου σχεδόν των τοπικών φορέων, συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, λόγω του κατεπείγοντος και της σπουδαιότητας του θέματος.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου στις 14:00 στο γραφείο του κ. Λεονταρίτη, προκειμένου να συναποφασιστεί το περιεχόμενο κοινού υπομνήματος διαμαρτυρίας που θα αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τις ηγεσίες των κομμάτων αλλά και τον πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα θα καθοριστεί το πλαίσιο των απαραίτητων ενεργειών για την αποκατάσταση της «προδήλως εσφαλμένης, ακαδημαϊκά και λειτουργικά επιλογής», όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση.
Η πρόσκληση απεστάλη και στους βουλευτές Κυκλάδων, από τους οποίους ο αντιπεριφερειάρχης ζητά – στην περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στη συνάντηση – να αποστείλουν εγγράφως τις απόψεις τους επί του θέματος και το πλαίσιο των ενεργειών στις οποίες προτίθενται να προβούν. Πληροφορίες πάντως, θέλουν τον Συριανό κυβερνητικό βουλευτή Αντώνη Συρίγο να είναι «πυρ και μανία» για το θέμα της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής.
Σημειώνεται, τέλος, πως στην αυριανή συνάντηση έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου και εκπρόσωποι του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος, οι Συριανοί περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Δαδάος, κα Πάπιτση, κ. Δεκαβάλλας και κ. Μακρυωνίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης «Ο Ερμής», ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Εστιάσεως «Τερψιχόρη», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου και τα τοπικά ΜΜΕ.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*