Χρηματοδοτικό «φιλί της ζωής» για την Παλιά Μονή Ουρσουλινών Τήνου

moni oyrsoylinon
admin
03/07/2017 12:43
 
 
 

Το ποσό των 200.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της Μελέτης Αποκατάστασης – Αναδιαρρύθμισης του Κτηρίου Παλαιάς Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου εξασφάλισε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και με απόφασή του πρώτου η μελέτη εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Έτσι, ένας χώρος πνευματικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας για περισσότερα από 150 χρόνια, ξαναπαίρνει ζωή, καθώς η Μονή & Σχολή Ουρσουλινών της Τήνου υπήρξε το προπύργιο και το εκπαιδευτήριο της μάθησης, της τέχνης και του πολιτισμού από το 1862, οπότε και λειτούργησε ως ορφανοτροφείο, οικοτροφείο, Γαλλικό Γυμνάσιο, Πανεπιστήμιο, Ελληνικό Δημοτικό, Γυμνάσιο και σχολή εκμάθησης ταπητουργικής, ραπτικής και πολλών ακόμα τεχνών.

Γ. Λεονταρίτης: «Η πρώτη ρεαλιστική προσέγγιση των τελευταίων ετών»
Την ικανοποίηση του για την θετική αυτή εξέλιξη εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος έκανε λόγο για υλοποίηση ενός μακροχρόνιου αιτήματος της τηνιακής κοινωνίας, μετά τη προσπάθεια που κατέβαλε ο κ. Χατζημάρκος.
«Είναι η πρώτη ρεαλιστική προσέγγιση των τελευταίων ετών, αφού μπαίνουν επιτέλους οι σωστές βάσεις της διαδικασίας που απαιτείται για την αποκατάσταση ενός εκ των σημαντικότερων ιστορικών μνημείων των Κυκλάδων, με πρώτο στάδιο τη χρηματοδότηση της μελέτης και με επόμενο στόχο, μετά την ολοκλήρωση αυτής, την ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Σε αντίθεση με την πρακτική της επί χάρτου υποσχεσιολογίας του παρελθόντος, με συντονισμένες ενέργειες, αποδεικνύουμε ότι όταν υπάρχει βούληση και καλή συνεργασία, μπορούν να επιλύονται προβλήματα. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύουν την ιστορική μνήμη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταρίτης.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*