Έτοιμα τα καλοκαιρινά δρομολόγια των πλοίων της Blue Star

admin
04/03/2015 15:07
 
 
 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η Blue Star Ferries, έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγια των πλοίων της από και προς τα νησιά των Κυκλάδων για τους καλοκαιρινούς μήνες με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα περσινά δρομολόγια, με δεδομένο ότι πλέον το Blue Star Ithaki δεν ανήκει στο στόλο της, και το Blue Star Patmos που έκανε την εμφάνιση του φέτος το χειμώνα στα δρομολόγια Παροναξίας να παραμένει και τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Στις 14 Μαρτίου, επιστρέφει στα δρομολόγια του στις Κυκλάδες και το Blue Star Delos, ενώ το "Naxos" από τα τέλη Ιουνίου έως το Σεπτέμβρη θα εκτελεί απευθείας δρομολόγια προς τη Νάξο (χωρίς ενδιάμεσο σταθμό την Πάρο) ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει για την Πάρο όπου έχουν προγραμματιστεί δρομολόγια με "αποκλειστικό" προορισμό τo Κυκλαδίτικο νησί.

 

14 Μαρτίου επιστρέφει το Δήλος

 

Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο Blue Star, το Δήλος "επιστρατεύεται" και πάλι στην Παροναξία από τις 14 Μαρτίου (και έως 31/5/2015), ξεκινώντας το καθημερινό του δρομολόγιο στις 7:25 το πρωί από Πειραιά για Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη (προσέγγιση στην Ίο έως 26/6 καθημερινά εκτός Δευτέρα και Σάββατο και από 26/6 έως 7/9 δεν θα προσεγγίζει το λιμάνι της Ίου).

 

Το "Πάρος" από Ραφήνα

 

Μπορεί το Blue Star Ιθάκη να ταξίδεψε για Καναδά, όμως τη θέση του την έδωσε στο Blue Star Paros το οποίο φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ραφήνα – Μύκονος- Πάρος – Νάξος – Ίος συνδέοντας τα νησιά Πάρος και Νάξος με το διεθνές αεροδρόμιο Μυκόνου αλλά και με τη Ραφήνα. Τα δρομολόγια του "Πάρος" θα ξεκινήσουν στις 27 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά με ώρα αναχώρησης από τη Ραφήνα στις 7:40 το πρωί.

 

Παραμένει και το Πάτμος

 

Έκανε την εμφάνιση του στη γραμμή Παροναξίας το φετινό χειμώνα και η αλήθεια είναι ότι οι νησιώτες το αγάπησαν! Πρόκειται για το Blue Star Πάτμος το οποίο όπως φαίνεται …ήρθε για να μείνει! 

Από τις 26 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου το Blue Star Πάτμος κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 5:30 το απόγευμα θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Σύρος – Πάρος – Νάξος – Ίος – Σαντορίνη (με προσέγγιση στη Σύρο κάθε Τρίτη και Κυριακή).

Επίσης κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο το πλοίο θα εκτελεί και δρομολόγια στις Μικρές Κυκλάδες ως εξής: Αναχώρηση 17:30 από Πειραιά για Πάρο – Νάξο – Δονούσα – Αιγιάλη – Αστυπάλαια, ενώ κάθε Πέμπτη θα προσεγγίζει και το λιμάνι της Σύρου. 

 

Στην Παροναξία και το "Νάξος"

 

Μέχρι τις 31 Μαρτίου το Blue Star Νάξος καθημερινά – εκτός Σαββάτου εκτελεί το χειμερινό του δρομολόγιο, ενώ από 1η Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου τα δρομολόγια του πλοίου γίνονται καθημερινά. 

Από τις 6 Ιουνίου έως 26 του ίδιου μήνα στις 17:30: κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο: Πάρο – Νάξο – Δονούσα – Αιγιάλη – Αστυπάλαια και κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή: Πάρο – Νάξο – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κατάπολα. Το πλοίο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή θα προσεγγίζει και το λιμάνι της Σύρου.

 

Από τις 27 Ιουνίου- έως τις 6 Σεπτεμβρίου (εκτός από το Δήλος) θα εκτελεί πρωινά δρομολόγια και το Blue Star Νάξος το οποίο θα αναχωρεί από τον Πειραιά στις 7:00 το πρωί και δεν θα προσεγγίζει την Πάρο. Το δρομολόγιο θα γίνεται κάθε Τρίτη Πέμπτη και Κυριακή: Πειραιάς – Νάξος – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα. Έκτακτα καλοκαιρινά δρομολόγια θα κάνει όμως το Νάξος και απευθείας για Πάρο τις εξής ημερομηνίες: 17/07/15, 24/07/15, 29/07/15, 31/07/15, 01/08/15, 05/08/15, 07/08/15 & 08/08/15: από Πειραιά 21:00 για Πάρο 01:10 (επομένης).

Δευτέρα 17/08/15: από Πειραιά 20:45 για Πάρο 00:55 (επομένης).

 

 

(Visited 167 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*