Στην Τήνο για τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Τσόκλη ο Γ. Λεονταρίτης

leontaritis paylopoylos tsoklis 2
admin
01/06/2017 13:17
 
 
 

Στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Η Θάλασσα όπως τη θυμάμαι» στο Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη παρέστη σήμερα στην Τήνο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, με τον κ. Λεονταρίτη να υποδέχεται τον κ. Παυλόπουλο στο ελικοδρόμιο του νησιού, εκπροσωπώντας την περιφερειακή αρχή. Στη συνέχεια, συνοδεία εκπροσώπων των τοπικών φορέων, οι κ.κ. Παυλόπουλος και Λεονταρίτης μετέβησαν στο Δημοτικό Μουσείο όπου τους υποδέχθηκαν ο εικαστικός Κώστας Τσόκλης και η διευθύντρια του Μουσείου Χρυσάνθη Κουτσουράκη.

leontaritis paylopoylos tsoklis 1
Αναφερόμενος στη νέα θεματική έκθεση του καλλιτέχνη, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε: «Μέσα από τα έργα του ταξιδέψαμε νοερά στις “θάλασσες της ψυχής μας”. Μέσα από την εικαστική του αρτιότητα ως μεσολαβητής και δίαυλος επικοινωνίας, με άκρα ευαισθησία και σεμνότητα, με απλή μοντέρνα, αλλά και παραδοσιακή πινελιά, με απόλυτη αίσθηση της αξίας και της αξιοποίησης των χρωμάτων και της έντασης του υγρού στοιχείου που περιβάλλει τις καρδιές των νησιωτών, ο Κώστας Τσόκλης “συνομιλεί” με τη “θάλασσα” του κάθε ενός από εμάς, μέσα από τους διαφανείς χρωματισμούς που τη συνθέτουν, από την επιφάνεια μέχρι το βάθος του απέραντου μπλε, που οι Αιγαιοπελαγίτες κουβαλάμε σε όλο μας το είναι».

(Visited 86 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*