Έγγραφο Μπιζά προς τη ΔΕΗ για το εργοστάσιο ΑΣΠ Πάρου

dei paros
admin
18/05/2017 09:37
 
 
 

Τρία καίρια ερωτήματα αναφορικά με την αποτελεσματική, όσο και ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου ΑΣΠ Πάρου απευθύνει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και έπαρχος Π.Ε. Πάρου Κωνσταντίνος Μπιζάς προς τη ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο του κ. Μπιζά έχει ως παραλήπτες τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, τον γενικό δ/ντή Γενικής Δ/νσης Παραγωγής (ΓΔ/Π) κ. Μετικάνη, τον διευθυντή Παραγωγής Νήσων κ. Αναγνώστου και τον διευθυντή ΑΣΠ Πάρου κ. Ταμπουρά, ενώ κοινοποιείται και στον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Φλεβάρη και τα Μ.Μ.Ε.
Με την φετινή τουριστική περίοδο να έχει ξεκινήσει ήδη για κάποια νησιά, ο έπαρχος Πάρου ζητά να μάθει την κατάσταση ενεργειακής επάρκειας του εργοστασίου, αν έχουν γίνει οι αναγκαίες συντηρήσεις ώστε να αποφευχθούν περιστατικά, όπως η πυρκαγιά στα μέσα Γενάρη του τρέχοντος έτους ή ένα γενικευμένο μπλακ άουτ, καθώς και αν τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας των 40 περίπου ατόμων που εργάζονται στον ΑΣΠ Πάρου.
Το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου έχει ως εξής:

Αξιότιμοι Κύριοι,
Το εργοστάσιο του ΑΣΠ Πάρου καλύπτει 9 νησιά (Πάρο, Νάξο, Αντίπαρο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι).
Με αφορμή το συμβάν της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017 στον ΑΣΠ Πάρου και σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής ενέργειας που θα απαιτηθεί το φετινό καλοκαίρι, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:
1ον Σε τι κατάσταση ενεργειακής επάρκειας βρίσκεται το εργοστάσιο ώστε να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί αξιόπιστα την θερινή περίοδο στην αυξημένη τουριστική κίνηση;
2ον Έχουν υπάρξει οι αναγκαίες συντηρήσεις για την αποφυγή αντίστοιχων γεγονότων όπως αυτό της 18ης Ιανουαρίου 2017 στο ΑΣΠ Πάρου ή ακόμη χειρότερα για την αποφυγή ενός γενικευμένου πολυήμερου μπλακ – άουτ όπως αυτό που συνέβη στο νησί της Σαντορίνης στις 13 Αυγούστου 2013;
3ον Το εργοστάσιο του ΑΣΠ Πάρου που απασχολεί περίπου σαράντα εργαζομένους τηρεί τους όρους υγιεινής και ασφάλειας τους;
Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*