Διήμερη αποχή των δικηγόρων της Σύρου στις 17 και 18 Μαΐου

dikastirio l
admin
15/05/2017 10:43
  •  
  •  
  •  

Την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους στις 17 Μαΐου (ημέρα της πανελλαδικής απεργίας) και στις 18 Μαΐου (ημέρα ψήφισης των νέων ρυθμίσεων στη Βουλή) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του, αφού πρώτα έλαβε υπόψη του το από 11/5/2017 δελτίο Τύπου του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Με τον τρόπο αυτό, ο Σύλλογος θέλει να εκφράσει την αντίθεση και αντίδρασή του, στις ρυθμίσεις που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Για την περαιτέρω στάση του σώματος θα αποφασίσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συγκαλείται σήμερα εκτάκτως στην Αθήνα.
Το πλαίσιο χορήγησης των αδειών έχει ως εξής:
1. Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης.
2. Παραγραφές – Προθεσμίες.
3. Αναστολές πλειστηριασμών.
4. Προσωρινές Διαταγές – Συζήτηση υποθέσεων που έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή.
5. Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
Δεν απαιτείται άδεια για την κατάθεση των προτάσεων και προσθήκης-αντίκρουσης.
Αναβολές: Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.
Για την υποβολή αιτήματος αναβολής, σε περίπτωση αποχής των Δικηγόρων δεν απαιτείται παράβολο υπέρ του ΤΑΧΔΙΚ, σύμφωνα με το άρθρο 241 παρ. 3 του ΚΠολΔ.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ: Oτι τις ημέρες της αποχής, δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια κάθε είδους διαδικαστικών πράξεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων (λήψη αντιγράφων, πιστοποιητικών κ.λ.π), επίσης η υπογραφή και επίδοση αποφάσεων, επιταγών προς πληρωμή και εκτέλεση, εξώδικων δηλώσεων, οι παραστάσεις σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

Το δελτίο τύπου του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος:
Συνάντηση επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων για τον συντονισμό δράσης κατά των νέων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό-Ομόθυμη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 17ης Μαΐου
Συνάντηση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας για τον συντονισμό της δράσης τους κατά των νέων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας.
Οι εκπρόσωποι των φορέων:
*Καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την νέα ρύθμιση, η οποία αλλάζει αιφνιδιαστικά την εισοδηματική βάση για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών και οδηγεί σε νέα αύξησή τους. Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνεται υπέρμετρα το σύνολο των ασφαλισμένων και οδηγείται σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα.
*Ζητούν από την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να αποσύρει αυτή την καταστροφική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ρύθμιση.
*Καλούν όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία της Τετάρτης 17ης Μαΐου 2017, κατά των νέων μέτρων της Κυβέρνησης.
*Αναγγέλλουν ότι θα συνεχίσουν την δικαστική μάχη κατά των νέων μέτρων, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, όπως έκαναν ήδη για τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το γεγονός ότι επιβαρύνονται με νέες ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν δημευτικά χαρακτηριστικά, όσοι έχουν περιορισμένα εισοδήματα, ακόμη και κάτω από το όριο της φτώχειας, αποδεικνύει ότι οδηγούμεθα σε αδιέξοδο. Χρειάζεται πλήρης αναθεώρηση του ασφαλιστικού. Να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση για το ασφαλιστικό σύστημα, όπου θα συμμετέχουν κι αυτοί που θίγονται. Νικητές σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνον αποτυχίες.
Στην συνάντηση συμμετείχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι από τους εξής επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς: Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.