Στο πλευρό των εργαζομένων στο Νεώριο Σύρου ο Σύλλογος υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων

neorio ergazomenoi
admin
08/05/2017 11:21
  •  
  •  
  •  

Tη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων στο Νεώριο Σύρου, δηλώνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων (π. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ν. Κυκλάδων). 

Όπως αναφέρουν:
Καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία του Νεωρίου, δηλώνουμε τη συμπαράσταση των μελών του συλλόγου μας στο δίκαιο αγώνα τους.
Όλα αυτά τα χρόνια οι ιδιοκτήτες του Νεωρίου, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων που τους άφηναν απλήρωτους, διόγκωναν ταυτόχρονα τα χρέη της επιχείρησης προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τη Δ.Ε.Η. και την Δ.Ε.Υ.Α.Σ., με αποτέλεσμα, επαναλαμβανόμενες απεργίες, απανωτά πρόστιμα και συνεχείς διακοπές ρεύματος και νερού.
Ο ρόλος που παίζει η λειτουργία του Νεωρίου τόσο στη κοινωνία της Σύρου, όσο και στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας μας είναι γνωστός και σημαντικός. Θεωρούμε ότι είναι βασική υποχρέωση των ιδιοκτητών του ΝΕΩΡΙΟΥ η συμμόρφωση στην ισχύουσα νομοθεσία, τόσο όσον αφορά τους εργαζόμενους (μισθούς και εισφορές) όσο και τους λοιπούς όρους λειτουργίας του ναυπηγείου.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και για το δικαίωμά τους στο μεροκάματο. Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους για να δοθεί επιτέλους μια οριστική και βιώσιμη λύση.

(Visited 5 times, 1 visits today)